Hirdetés

Forradalmi megoldásokkal tenné a mostaninál sokkal átélhetőbbé a játékélményt a jövő PlayStation kontrollerre

|

Akár a játékbeli hőmérsékletet is szimulálhatja a vezérlő a Sony elképzelése szerint.

Hirdetés

A PlayStation 5 egyik legfontosabb újítását nem is a konzolban, hanem az ahhoz csomagolt DualSense kontrollerben kell keresni, amely egy adaptív ravaszokat is tartalmazó kifinomult haptikus rendszerrel teszi átélhetőbbé a játékokat, ezzel pedig még a rivális Xbox fejesének elismerését is sikerült kivívnia.

A Sony nemrég dobta piacra a vezérlő jobban testre szabható, prémium variánsát, a 100 ezer forintért kínált DualSense Edge-et, egy friss szabadalom alapján azonban a japánok már a következő nagy durranáson törik a fejüket.

Hirdetés

Az Exputer kiszúrt egy dokumentációt, mely szerint a Sony által levédetett megoldás,  egy rugalmas érzékelővel látná el a jövő kontrollerét, ez pedig a deformáció és a dinamikusan változtatható keménység révén még élethűbben adná át a játékbeli fizikai hatásokat. A nyomásérzékeny felület változását mesterséges intelligencia is segítené, ennek működése kapcsán viszont nem igazán árul el részleteket a Sony.

A koncepció mindenesetre jelentősen túlmutat a rezgőmotorok alkalmazásán, ezzel azonban még koránt sincs vége: az új anyag akár a hőmérsékletét is képes megváltoztatni, tehát például felforrósodással jelezheti, ha tűz közelébe kerülünk a játékokban, vagy ha éppen telibe kap minket egy robbanás.

Az elképzelés kétségtelenül izgalmas, de a szabadalmi bejegyzések esetében mindig le kell szögezni, hogy semmi sem garantálja a koncepciók megvalósulását. A Sony mindenesetre nem szűkölködik a hasonló ötletekben, két éve például a játékbeli illatok szimulálására nyújtott be egy szabadalmi kérelmet a vállalat.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)