Hirdetés

FortressCraft - máris rekord az első napon.

|

Már szombaton is nagy őrület tört ki egy MineCraft hír kapcsán - most pedig íme egy MineCraft klón. Xbox 360-on!

Hirdetés

Amely máris rekordokat dönt - ugyanis nem PC-s, hanem Xboxos "másolatról" van szó.

Április nyolcadikán jelent meg a FortressCraft az Xbox Live-on: első nap 40000-en töltötték le és 30000-en meg is vásárolták, amely új csúcs az Xbox Live Indie Marketplace játékok első napi eladásában - a FortressCraft egyébként 240 microsoft pontért, azaz kb 3 dolcsiért kapható. A készítők azóta is azzal dicsekszenek, hogy eddig minden nap többet adtak el, mint aznap a Minecraft - alig 1,8 milliónyi lemaradásuk van csupán.

A FortressCraft hasonló alapokból indult, mint a MineCraft - két éve kezdték fejleszteni lelkes Dwarf Fortress rajongók (teljesen függetlenül a MineCrafttól), akik félretéve a játékot a MineCraft sikerét látva kaptak újra lelkesedésre. A FortressCraft Chapter 1 voltaképp igen hasonló a MineCraft Creative módjához, azonban a további, készülő chapterek inkább Dwarf Fortress-szerű játékot szeretnének létrehozni belőle. A fejlesztők nem zárják ki egy jövőbeli PC-s változat megjelenését - megfelelő disztribúciós módszer megtalálásához kötve azt.

A FortressCraft Xbox Live-on minden egyes chapterért 240 mp-t kér majd - egyelőre négy fejezet van tervbe véve.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)