Hirdetés

FPS mellény és sisak: értelmes vagy érdekes?

|

Gondoljuk csak végig: hasznosak-e valójában a fura kiegészítők?

Hirdetés

A játékosokat mindenféle igényeit kiszolgáló kisebb-nagyobb kütyük tervezése már azóta él és virágzik, mióta beszélhetünk egyáltalán számítógépes játékokról. Vannak köztük igazán jó dolgok, vannak kevésbé jók és vannak... furák. Ez az a kategória, amely eszközeinek sikerében legfeljebb a megalkotóik biztosak.

Lehettünk szemtanúi nagy bukásoknak és érthetetlenül nagy sikereknek. A következő kütyü talán inkább az előbbi kategóriába tartozik, de ítéletet csak az idő mondhat felette.

 

tn-games-01.jpg


Több mint egy éve olvashattatok már a GameStar és a PC World online hasábjain egy rövid hírt a TN Games nevű cég egyszerűen csak 3rd Space Gaming Vest névre hallgató mellényéről. A lényege, hogy a különböző, játékost ért fizikai hatásokat (késszúrás, robbanás, lövedék becsapódása) képes fizikailag éreztetni a játékossal. Ezt egyszerűen úgy éri el, hogy a viselet fel lett osztva összesen 8 darab cellára, amelyek összehúzódása próbálja imitálni a hatásokat. Az eszköz jelen pillanatban le van árazva 139 dollárra (durván 28 ezer forint), hölgyek pedig akár rózsaszínűt is választhatnak. Az eszköz mellé nem ajándékként, de megkapja a kedves vásárló a Call of Duty 2 a mellényt támogató verzióját.

tn-games-02.jpg


Lassan pedig megérkezik hozzá a szuper kiegészítő: a sisak! Bizony, ezzel a mindenki által preferált fejlövéseket kívánják szimulálni. Hisz bizonyára senki sem kap agyérgörcsöt egyébként is, mikor egy jól irányzott fejlövéssel padlóra küldik mondjuk Counter-Strike-ozás közben. Továbbá az eszköz kiválóan alkalmas lehet az alvó csapattárs felkeltésére is (főleg ha az nincs üvöltéstávolságon belül, noob sniperek különben is előnyben). A kütyü valamikor 2009-ben fog kereskedelmi forgalomba kerülni, a várható áráról nincs információ.

tn-games-03.jpg

Hé srácok, most akkor aludni vagy játszani jöttetek?

Azonban van több bökkenő, de haladjunk csak sorjában. Kezdjük az alapkoncepcióval: van ugye az FPS mellényünk, csak épp az nem ér többet egy kétezer forintos kínaiban vásárolt társánál, ha nincs a játékban támogatás hozzá. Tekintve, hogy 27 ezer forintból már tudnánk venni egy márkás darabot (ami igen csak jól jöhet ilyen hideg időben, bár ennyi pénzért már egy jóféle kabátot is kapni), nincs értelme jelen pillanatban erre a vacakra költeni. A mellény kiadása óta 20 játék támogatja hivatalosan, több pedig nem hivatalos mod formájában.

tn-games-04.jpg

Na, egy ilyen elosztóba már sok mellényt és sisakot lehet csatlakoztatni!


Második fő napirendi pontunk legyen a sisak: egyáltalán hogy csatlakozik és mihez? Ugyebár a mellényt USB porton keresztül kell a számítógéphez kötni, és legjobb tudomásunk szerint nincs rajta semmilyen csatoló pluszban. Ezek szerint a sisak is lefoglal egy USB-t, remek. Lassan felmerül bennem a kérdés, hogy ez tulajdonképpen most egy lövöldözősökhöz való szuper-fun kiegészítő, vagy inkább valamiféle elfajzott Matrix-szimulátor?

Szóval összességében szerintem a TN Games kütyüi a játék-kiegészítőket gyártó ipar egy fura evolúciós zsákutcáját képezik. Itt javasolnám a gyártónak, hogy következőre fejlesszenek ki egy FPS-nadrágot is, hátha jön egy olyan játék is, ahol ellenségeink a legnemesebb testrészünkön rúghatnak. Bizonyára mindenki kellemes élményekkel gazdagodna.

Végszóként mit is mondjak? Biztos mindenkivel fordult már elő, hogy játék közben egyszerűen lefagyott a számítógép, az éppen kiadott hang pedig „beakadt". Nos anyuka biztos nagyot nézne, ha bemenne Pistike szobájába és megtalálná a kisfiát a számítógépasztal előtt fetrengve mellényestől-sisakostól, mert épp lefagyott a játék :-).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)