Hirdetés

Készül valamire az Amnesia és a SOMA fejlesztője

|

A horrorjátékok szakértői nemrég egy rejtélyes weboldalt indítottak el, ahol hamarosan megismerhetjük következő alkotásukat.

Hirdetés

A Frictional Games már a Penumbra első része óta a modern horrorjátékok egyik megkerülhetetlen beszállítójának számít, így érthetően kíváncsiak vagyunk, hogy a rémisztő Amnesia és a filozofikus mélységekbe merülő SOMA után mivel rukkolnak elő a srácok, most pedig úgy tűnik, hogy nem kell már sokat várnunk.

Hirdetés

A stúdió nemrégiben frissítette a sokáig teljesen kihasználatlanul álló nextfrictionalgame.com domaint, ami nagy valószínűséggel arra utal, hogy a csapat hamarosan végre tényleg bejelent egy új játékot. Az oldalra felkerült videón csak egy pulzáló kis valami látszik (a videó neve 1230.mp4, ami szintén nem mond sokat), így ebből egyelőre nehéz bármilyen következtetést levonni, de az internet szakértőit ismerve úgyis előbb-utóbb kinyomozza valaki.

A játékról korábban már érintőlegesen beszéltek a Frictional Games srácai, de akkori blogbejegyzésükben igen homályosan fogalmaztak:

"Ez a játék nem annyira közvetlen, rémisztő horrornak készül, sokkal inkább az lesz a lényege, hogy a játékos fokozatosan megértsen bizonyos koncepciókat. Ahogy a SOMA fejlesztése alatt már megtudtuk, ezt nem könnyű jól csinálni és egy kicsit más megközelítést követel, mint egy hagyományos horrorjáték."

Akik ismerik az említett alkotást, azok valószínűleg értik, hogy mire gondolnak a fejlesztők, hiszen míg a SOMA papíron tényleg horrornak tekinthető, sokkal nagyobb hangsúlyt fektetett az egzisztenciális krízis érzékeltetésére, mint a minket terrorizáló szörnyűségekre. Éppen ezért rajongtunk érte, és vagyunk nagyon kíváncsiak a fejlesztők új világára. És ti?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)