Hirdetés

Gabe Newell 2011 legfontosabb emberei között

|

A Valve atyja helyet kapott a Forbes magazin 2011-es nagyjai között

Hirdetés

Gabe Newell, a Valve mindenható urának a neve is ott díszeleg a neves Forbes magazin gyűjteményében azon más hírességek között, akiket jó ha ismerünk majd 2011-ben. Ennek oka egyszavas: Steam.


A Forbes szerint a Newell vezette kompánia 2005-ben 70 millió dolláros bevételt ért el amiből 55 millió volt a tiszta haszon. A jelent nézve pedig maga Newell mondta el, hogy több mint 200%-os növekedéssel az idei lesz az eddigi legjobb évük. A jelenlegi számítások szerint egyébként a Steam 70%-át adja a digitális játékpiacnak, 1200 PC-s és Mac-es játékkal, és 30 millió aktív felhasználóval. A múltat vizslatva pedig azt is tudhatjuk, hogy Newell mint „Microsoft milliomos" igazolt el a redmondiaktól 1996-ban, és alapította meg saját cégét, a Valve-t. Ki ne akarna ma Gabe Newell lenni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)