Hirdetés

A Facebook azt akarja, hogy ne értesülj az ingyen játékokról és a GTA VI bejelentéséről

|

Zuckerberg és csapata kitalálta, hogy az lesz a legjobb, ha személyiségtesztek, kisbabás fotók, eljegyzéses posztok lepik el a hírfolyamot. Elmondjuk, hogyan maradhatsz jól informált!

Hirdetés

Van egy ifjú férfiember az Egyesült Államokban, aki rövid idő alatt az internet egyik urává vált. Néha teremt, máskor pusztít, ad és elvesz. Ő az, aki létrehozta a Facebookot, ami egyfelől békét és rendet kreál társadalmunkban, összehozza az embereket, vidám, jó hangulatú beszélgetéseknek ad otthont, tényeken és kölcsönös tiszteleten alapuló viták zajlanak rajta. Másfelől viszont - és legyünk őszinték, leginkább erről van szó - egy kicsicsázott, személyre és igényre (vagy igénytelenségre) szabott RSS-olvasó, melyről felhasználók milliói szívják magukba a tartalmat, sokan már az átkattintással sem fáradva, miközben saját adataik egy hatalmas reklámgépezet kis kerekei, amiből boldogan éldegél a világot formáló közösségi oldal.

Hirdetés

A Facebook változásai miatt a tervek szerint a felhasználók által megosztott tartalmak kerülnek előtérbe, minek következtében a híreket elnyomják a "Milyen állat lennél, ha Dél-Üzbegisztánban nőttél volna fel?"-jellegű, ismerősök által megosztott posztok, az ételfotók, a kamuhírek, és háttérbe szorulnak az olyan fontos történések a minket érdeklő világban, mint az ingyenes Dead Space, a Grand Theft Auto VI pletykák, vagy a Tom Clancy's The Division 2 bejelentése

Bár azóta megdőlni látszik ez a törekvés is, hiszen a Facebook egy élő organizmus, folyamatos mozgásban van, bizonytalanságot és irreális döntésmechanizmust eszik, senki sem ismeri a nagy szociális gömböc teljes rendszerét. Az algoritmus, amely arról dönt, hogy mit láttok a falatokon kizárólag egy érdeket szolgál, a Facebookét, bármi is legyen az. Mégis a lényeg:

hiába vagytok a GameStar követői Facebookon, jó eséllyel teljesen lemaradtok a legfontosabb híreinkről.

Mi viszont szeretnénk, hogy ezekről, videojátékos, filmes, sorozatos, geek és tech hírekről (ahogy amúgy a cicás gifekről és a babás fotókról, amiknél a szülők a baba nevében fogalmazzák meg a poszt szövegét) ugyanúgy értesüljön a mélyen tisztelt olvasó.

Ehhez több dolgot tehettek: 

1. Nyissátok meg direktben a GameStar.hu-t. Nagyon szép oldal, számítógépről, mobilról, táblagépről, de még konzolokról is tökéletesen használható, olvasható. Ha kimondottan a hírek érdekelnek titeket, a gamestar.hu/hirek lesz a tökéletes út számotokra. Ugyanúgy görgethető, mint a Facebook, és olyan tartalmakat is láthattok, amiket ott nem osztunk meg. És véleményt is lehet hagyni, van Disqus.

2. Iratkozzatok fel RSS-csatornánkra. Bizony, ilyen is van, sőt, jó néhány asztali- (Feed Notifier) vagy mobilalkalmazást (IFTTT) is találhattok, ami értesítést küld, ha kikerült egy új hír.

3. Tetszikeljétek (ugye milyen szép magyar szó?) a GameStar Facebook oldalát, majd a borítókép alatti Követés gombra nyomva válasszátok a Megjelenítés elsőként opciót. Ezzel a legfontosabb hírek mindig a hírfolyam tetején jelennek meg, úgyhogy nagyobb eséllyel jutnak el hozzátok is.

4. Legyetek aktívak Facebookon. Kommenteljetek, beszélgessetek, osszátok meg, amiről úgy gondoljátok, érdemes megosztani. Ezzel is azt segítitek elő, hogy életben maradjanak a fontos témák, hogy mindenkihez eljusson a hír, és persze a véleményetek is. 

Természetesen minden rátok van bízva, úgy csináljátok, ahogy nektek kényelmes. Akárhogy is, mi köszönjük, ha velünk tartotok, friss tartalmakkal, exkluzív anyagokkal fogjuk ezt meghálálni a jövőben is.

Köszi szépen: a GameStar csapat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)