Hirdetés

GameStar Filmajánló - Az Óriásölő, A burok és a Tökéletes hang

|

Négy jó indokot is tudunk arra, hogy a héten miért érdemes inkább a mozikban melegedni hólapátolás helyett.

Hirdetés

Gőzerővel dübörög tovább a nagy hollywoodi filmipar, amely az utóbbi héten meglehetősen vegyes érzéseket váltott ki az érdeklődőkből. Azon már meg sem lepődünk, hogy Michael Bay ismét páros lábbal ugrál gyermekkorunk ideáin, most éppen a Tini Nindzsa Teknőcöket igyekszik újragondolni az általa válogatott szereplőkkel. Ennél már csak Nicolas Cage nyilatkozata volt durvább, aki a Marvel kötelékébe szeretne tartozni és Dr. Strange karakterét szemelte ki magának (persze a Szellemlovas 2 után ez kalandvágyó ötlet).

Történtek azért olyan események is, amik mosolygásra késztették a hazai geek kultúra kedvelőit. A J.J.Abrams nevével fémjelzett Sötétségben – Star Trek magyar forgalmazója bejelentette, hogy az egy hónapos késés helyett világpremierként kapjuk meg a filmet már május 16-án. Időközben befutott a Max Brooks művéből táplálkozó World War Z, vagyis Z világháború második előzetese is, de továbbra sem mutatnak egyetlen zombit sem közvetlen-közelről, ami aggódásra adhat okot. Persze erről korai még nyilatkozni, nem úgy a heti premierekről.

A burok (The Host)

Stephanie Meyer a Twilight-szériával hasonló sikert futott be, mint J.K. Rowling a Harry Potter-sorozattal. Az Alkonyat-őrület véget ért az ötödik résszel, az írónőnek újabb bevételi forrás után kellett néznie, hát eladta a 2008-as regény megfilmesítési jogait az Open Road Filmsnek. A 44 milliós büdzséből készült sci-fi körül elég nagy kavarodás alakult ki kezdetben, Andrew Niccol rendező erősen vacillált a lehetőségen, végül – valószínűleg megismerte a blockbuster kifejezést – beadta a derekát. A film története szerint egy űrből érkező idegen faj irányítása alá vonja az emberek elméjét, míg a testüket érintetlenül hagyják, burokká változtatva őket. Egy nap A Vándor nevű idegen elfoglalja az utolsó lázadók egyikének testét: Melanie Stryder (Saoirse Ronan) bőrébe bújik, de a lány tudata nemhogy nem tűnik el a burokból, hanem megtölti A Vándor elméjét emlékeivel, érzéseivel a szerelméről. A koncepció első blikkre nem tűnik akkora durranásnak, mint az Alkonyat, de hasonló egyediséggel bír, mint Niccol korábbi munkája, a Lopott idő. A könyv sikere egyébként hozhat nézőket bőven, talán nem túl romantikus mozinak megteszi.

(Érdekesség: Stephanie Meyer az arizonai Phoenixből Salt Lake Citybe tartva halálra unta magát, ezért saját maga szórakoztatására történeteket talált ki. Így született meg A burok ötlete.)

Az óriásölő (Jack the Giant Slayer)

Hófehérke Kristen Stewarttá változott a Hófehér és a vadászban, Piroska földművelőkkel hempergett a A lány és a farkasban, Jancsi és Juliska pedig megszerezték az OKJ-s szörnyvadász papírt a Boszorkányvadászokban. Akad még olyan gyermekkori sztori, amit nem fertőzött még a modern világ feldolgozási divatja? Itt az égig érő paszuly legendája. Az X-Men trilógián edződött Bryan Singer vállalta, hogy kissé elferdítve az alap sztorit, kihozza belőle, ami lehetséges. A főszerepet az álomgyár egyik új felfedezettje, Nicholas Hoult kapta, aki még két éve az X-Men: Az elsőkben domboríthatott. Egészséges parasztlegényként rá hárult a feladat, hogy fenékbe billentse azokat az óriásokat, akiket saját maga szabadított rá az emberekre. Hoult szerencsére nincs egyedül sem a vásznon, sem a stáblistán, olyan legendák segítik útját, mint Ewan McGregor. Nem véletlen a jelenléte, az első vélemények alapján ő az egyetlen értékelhető elem a kalandfilmben. Az óriásölő leginkább azoknak ajánlott, akik a látványért járnak moziba és az sem zavarja őket, ha néhol kilóg a „CGI-lóláb”.

(Érdekesség: a zombis divatot meglovagolva Nicholas Hoult következő filmje az április 11-én érkező Eleven testek című zomromkom [műfajteremtés achievement] lesz, amelyben élőhalottként találkozik egy lánnyal, akinek közelségétől újra emberi érzései lesznek. A film szerencsére nem veszi komolyan magát, nekünk sem ajánlott.)

Sweeney – A törvény ereje (The Sweeney)

Ray Winstone kora ellenére Liam Neeson-t meghazudtoló módon ritkítja az ellen sorait. A vérbeli angol színész ezúttal egy angol buddy filmre írt alá, amelyben aktuális társával (Ben Drew) meglepő módszerekkel veszik fel a harcot a bűnözőkkel. Nick Love egy stílusos, szórakoztató akcióthrillert képzelt el, amelyben Ray Winstone karakterére helyezi a hangsúlyt és felteszi a nagy kérdést: mi történik akkor, ha egy bűnözőktől átvett módszerek alapján működő csapat szeretne igazságot szolgáltatni. A Sweeney egyáltalán nem nevezhető hibátlan mozinak, sőt, megtalálhatóak benne az előre kiszámítható fordulatok is, de ha mindezektől eltekintünk, akkor végre kapunk egy olyan darabot, ami London valódi képét mutatja be mindenfajta cukormáz hozzáadása nélkül. Könnyed, akciódús kikapcsolódásnak teljesen jó lehet.

(Érdekesség: Ray Winstone már nem egyszer kijelentette, hogy nem használja a közösségi oldalakat, ennek ellenére rengeteg rajongója dőlt be a kamu Twitter-oldalának, amit egy csaló üzemeltetett. Winstone a következőket nyilatkozta az üggyel kapcsolatban: "nagyon jó a faszi, de ettől még csaló!")

Tökéletes hang (Pitch Perfect)

Ha egy unalmas szombat estén musicalhez támad kedve az ember fiának (a barátnő kedvéért, világos), akkor nem sok lehetősége van olyan 21. századi darabot találni, amely akár csak megközelíthetné például a Grease szintjét. Jason Moore hiánypótló alkotása, a Tökéletes hang tipikusan abba a kategóriába tartozik, amikor a film eredeti, de a dalok, amit a főszereplők énekelnek nem saját szerzemények, hanem feldolgozások. Szerencsére az előadásmóddal nincsenek gondok, az utóbbi években feltörekvő Oscar-jelölt Anna Kendrick hangja zene füleinknek és a vígjátékokban jártas Rebel Wilson sem marad a sarokban tehetségével. A kliséparádéból álló történet (friss hús az egyetemen, akinek felfigyelnek a tehetségére, belép egy csapatba, majd újra felszínre kerülnek a régi sérelmek) ellenére a film vicces szituációkkal, remek poénokkal operál, amelyek tekintetében már-már túlzásba is esnek az alkotók. A gyenge történet miatt sosem lesz korszakalkotó darab, de a tökéletes zenei feldolgozások bizonyítják, hogy igenis lehet még ebben a műfajban maradandót alkotni.

(Érdekesség: a filmben olyan előadók slágereit dolgozták fel, mint Rihanna, David Guetta, Nicki Minaj, Flo-Rida, Bruno Mars, Jessie J, Pitbull és Miley Cyrus.)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)