Hirdetés

Ezek voltak a mi kedvenc játékaink idén

|

Pozitív és negatív csalódások, nagy meglepetések és nem meglepő módon fantasztikus játékok közül választottuk ki a kedvenceinket.

Hirdetés

2016 tele volt fantasztikus játékokkal (és hibás is jutott bőven), amikkel rengeteg kellemes órát töltöttünk el. Visszatekintettünk az elmúlt egy évre, kiválogattuk azokat, amik tényleg maradandó élményt nyújtottak, és a szerkesztőség majd' minden tagja írt pár sort a saját favoritjairól. Olvassátok el, aztán kommentben ti is írjátok meg nekünk, mit kedveltetek a leginkább.

Chavalier - Sokáig azt hittem, hogy ha megkérdezik tőlem, melyik játékot tartom az év legjobbjának, nem lehet más a válaszom, mint hogy az Uncharted 4-et. Erre szinte a semmiből felbukkant a Tyranny azt követelve, hogy vessem magam alá zsarnoki akaratának. Ha egy kicsit is objektív akarnék maradni, akkor a Naughty Dog játékára szavaznék, csakhogy eszem ágában sincs feladni a meggyőződésem és elvenni az Obsidian alkotásától azt, amit szerintem megérdemel. Merthogy nem törvényszerűen az az év játéka, amire pályafutásom legmagasabb értékelését adtam.

Csirke - Nagyon örülök, amiért úgy szól a kérdés, hogy mi volt az idei kedvenc játékunk. A legjobbnak járó képzeletbeli trófeát nálam is az Uncharted 4 vitte el (szorosan mögötte loholt a Forza Horizon 3), de 2016-ban nálam a nagy kedvenc kiválasztásánál inkább a szív dominált, így nem azt a címet emelném ki, amiről tudom, hogy tényleg ennek az eléggé felemás esztendőnek a bajnoka lett. Az én személyes kedvencem ugyanis az a Titanfall 2, amit bűn volt az új Battlefield és Call of Duty között megjelentetni. Nem csak 2016, hanem az utóbbi pár év legélvezetesebb FPS játékára találtam benne (nekem a Doomnál is jobban bejött), és nem győzök minél több embert arra biztatni, hogy szerezzék be, ugyanis borzasztóan szeretném, ha elkészülne a folytatása is. Még nem késő visszavinni a boltba a karácsonyra kapott ronda pulcsikat, pizsamákat, vagy a csavarhúzókészletet, amit sosem fogsz elővenni, és helyette beruházni erre a kis csodára!

Szada - Bevallom férfiasan, nem sokszor jutottam el idén odáig, hogy végigvigyek egy-egy nagyágyút, de a The Witcher 3: Blood and Wine-hoz volt szerencsém és annyira elvarázsolt (bizonyos mesebeli küldetéseket tekintve szó szerint), hogy kiegészítő létére számomra ez lett az év játéka. Amikor vége lett, pár percig csak meredten bámultam magam elé, Ríviai Geralt kalandjainak befejezésével egy kisebb űr keletkezett a szívemben és ezt nem kevés játék képes elérni nálam, éppen ezért minden tiszteletem a CD Projekt RED csapatáé. 

- Ugyan én is kihagytam egy-két játékot idén, amit később mindenképp pótolni szeretnék (XCOM 2, Civ VI, vagy épp a Titanfall 2), az Overwatch valószínűleg ezeket is megelőzte volna a listámon, így teljes nyugalommal teszem le a voksom a Blizz lövöldéje mellett. A most már 23 hős képességeinek és tulajdonságainak változatosságáról ugyan már rengeteget áradoztunk, de tény, hogy itt van a kutya elásva, ugyanis ezek teszik olyan változatosssá a játékot. Rengeteg olyan helyzetet alakítanak ki akár a mozgás, akár a támadások szempontjából, amit más FPS-ben szinte sohasem látunk, ráadásul minden pálya és pályarész más-más lehetőségeket és kihívásokat tartogat, így a mai napig nem volt még egy unalmas percem sem a játékban. A kiváló művészi munka és a folyamatosan kibontakozó lore pedig pont annyi pluszt jelentenek, hogy egy kifogástalan játék helyett nálam az utóbbi évek egyik legjobb alkotása legyen az Overwatch.

Kaci - Bár játékórák számában valószínűleg a szerkesztőségi élvonalban vagyok, ebből viszonylag sokat emésztett fel a Rainbow Six: Siege, ami meg ugye hivatalosan 2015-ös cím, szóval itt és most nem szállhat versenybe. Az általam idén végigjátszott nagyon kevés játék egyike szerencsére épp az Uncharted 4 - A Thief's End, amit valószínűleg hamarosan újra ki is pörgetek, mert egy életre szóló élmény volt. Különösen az autós részeket élveztem (a végén amikor felfelé kell menni a zöld domboldalon, ott 5 percig csorgó nyállal bámultam a tévét), úgyhogy egy kicsit remélem, hogy a The Last of Us Part II-ba is kerül majd valami hasonló.

Mocsy - Sok remek játék jött idén ki, de egyik sem tudott úgy elvarázsolni, mint a pazar Dark Souls III. Sajnos nekem eddig kimaradt az életemből ez a sorozat, de most bepótoltam mindent, egyhuzamban végigjátszottam és még egy újrajátszás erejéig is kitartott a lelkesedésem. Nálam ez az év játéka, még akkor is, ha szeptembertől szinte csak a World of Warcraft új kiegészítője van terítéken. 

Tonight - Közel sem tudtam annyi időt tölteni idén játékokkal, mint amennyit kedvem lett volna, pedig ebben az évben különösen sok olyan jelent meg, amit nagyon szerettem volna megnézni. Állati jó móka az Overwatch, a Telltale nagyon nagyot alkotott a Bruce Wayne-re összpontosító Batman sorozatával, viszont ahogy az évértékelőmben is írtam, egy kis csalással mégis meg kell előlegeznem a fődíjat az Uncharted 4-nek, annak ellenére, hogy biztos csak jövőre tudok majd játszani vele. Ez van, ha az ember elfogult a Naughty Doggal.

mazur - Nagyon sok jó játékélményem volt idén, mindenképp dobogós a Dark Souls III és az Uncharted 4 is, személyes kedvencem azonban kétségkívül az új Doom volt (kifogytunk a dobogókból, de toljunk oda még egy sámlit a Titanfall 2-nek!). El sem tudnék képzelni tökéletesebb feldolgozást, ami egyszerre hű a nagy klasszikushoz, és egyszerre modern, mellette ezerrel pörgős, véres, egyjátékos módban és multiban egyaránt... szóval, le a kalappal. Vagy inkább a fejekkel, roar!

Paca - Még nem jutottam el oda, hogy mindennel játsszak, ami idén érdekelt (a Watch Dogs 2-ben kb. 5 órám van, a Rise of the Tomb Raidert, a Gears of War 4-et, a Final Fantasy XV-öt és az XCOM 2-t pedig későbbre tudtam csak beütemezni), de az általam kipróbáltak közül egyjátékos élményben az Uncharted 4-gyel egyetemben a Titanfall 2 viszi a prímet, többjátékosban pedig az Overcooked. A Respawn játékának kampánya többször megdöbbentett kreatív ötleteivel, és a sztori sem volt teljesen bugyuta (csak egy kicsit klisés, de az még elmegy), utóbbi pedig egyaránt működik barátokkal és családdal játszva, hosszú órákon át leköt bárkit, még ha közben folyik az üvöltözés is, mikor valaki nem azt csinálja, amit kellene neki. Az Overwatch-láz nálam sajnos hamarabb kifulladt, mint szerettem volna, és a The Division is csak egy PvE végigjátszás erejéig tudott érdekelni. Említést érdemel még a Firewatch, ami rövidsége ellenére is ütött, a The Witness, amitől néha a hajamat téptem, a Forza Horizon 3, amibe még mindig bele-belenézek, és a Hitman, amivel az IO Interactive csodát művelt, és biztos, hogy jövőre még jobb lesz.

HP - Elmondtak már előttem elég sok mindent, amit szívesen kiemeltem volna én is (Uncharted 4, Forza Horizon 3, Witcher 3: Blood and Wine, Overcooked, illetve számomra idén a Cod és Battlefield is teljesen élvezhető darab lett), rengeteg cím van, ami sajnos kimaradt, illetve ott van a Pokémon GO, ami pedig annak ellenére vitte el sokunk idejét, hogy nem jó játék. Nem 2016 volt a játékok legerősebb éve egyébként szerintem, de azért bőven van mit kipróbálni, bepótolni, és engedjétek meg, hogy most nagyon szubjektív módon mondjam azt, hogy élmény szinten nekem a Batman Arkham VR jelentette a legnagyobb flasht. Egyszerűen csak az újdonság ereje miatt. Meg hát én voltam másfél órára Batman. Nem is kell ezt magyarázni.

Flatline - Számomra a The Solus Project volt az év játéka, másodikként pedig a Rise of The Tomb Raider, a Quantum Breaknek meg adok egy harmadik helyet, de csak a live action mozik miatt, amúgy az Obduction kapta volna. A Solus volt az egyetlen single player élmény idén, ami igazán tetszett. Van eleje, van vége, nem könyörög, hogy minden nap lépj be és lezárható élmény a végigjátszás után. Természetesen a nagy neveken mind túl vagyok, megkönnyeztem az Uncharted 4 végét és az epilógus pálya tetszett a legjobban az egészből, a The Last Guardian bája mellett is nehéz lenne elmenni, míg, ha csak a beleölt órák számát kellene nézni, a Rocket League tetemesen verte még a LoL-t és a BF1-et is.... Ha csalódás is kell, Deus Ex: Mankind Divided... Ja és végre mindenki vegye már észre, hogy a Star Citizenből sohasem lesz semmi, köszönöm :D

Nightwolf - Köszönöm szépen, Naughty Dog! Valamiért ti tudjátok, hogy mitől pezsgünk fel és dobunk el kapát-kaszát jó pár órára, miután kedvesen invitáltok minket a kreált világotokba. Egyértelmű, hogy az Uncharted 4 - A Thief's End számomra az év játéka minden szempontból, de ha lett volna az XCOM második részére időm és energiám, akkor lehet, hogy most sokat ülnék tanakodva magamban. Az első rész ugyanis nagyon bejött és BZ tesztjéből kiindulva a folytatást sem sikerült elrontani.

Somi - Rangsort sem állítok szívesen, mert akkor a hátrébb helyezett játékok megsértődnének... az Overwatch egyértelműen a top 5-ben van, de érdekes módon így, pár hónap aktív játék után inkább játszom a Team Fortress 2-vel. A Dark Souls III zseniális, olyan dark fantasyt tol az arcunkba, hogy nem igaz. De nekem akkor is a Dishonored 2 marad az év legjobbja, mert végre olyan folytatást kaptam, ami felülmúlta az előző részt.. Nem ígérgettek agyatlanul mindenfélét, és ugyan nem mertek hatalmas változtatásokat csinálni, de a behozott újdonságok mind működnek. Finom csiszolgatás az előző részhez képest, éppen annyit adott, amennyit vártam tőle, kicsivel többet is. Nekem a legjobb stealth játék valaha, tudnék könyvet is olvasgatni a Dishonored világával, mert úgy érzem, tele van el nem mondott történetekkel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)