Hirdetés

GameStar nyílt nap és Need for Speed: Shift launch party - összefoglaló

|

Gyönyörű idő, jó hangulat, és töménytelen gumifüst jellemezte nyílt napunkat, melyet a Need for Speed: Shift launch partyja keretein belül rendeztünk meg.

Hirdetés

Már korán reggel számos érdeklődőt fedezhetett fel az, aki a Szentmihályi úton haladva felfigyelt a Pólus Center parkolójából kiszűrődő hangoskodásra, s nem utolsósorban motorhörgésre, gumisikításra – no meg persze egy rakat gépcsodára, az egész parkolóban.

Ugyanis a mai gyönyörű, verőfényes őszi szombati napon került megrendezésre az Electronic Arts jóvoltából legújabb sikervárományos játékuk, a Need for Speed: Shift startolópartyja, amelyen természetesen a GameStar is részt vett, nem is akárhogyan: nyílt napot tartottunk, hogy végre olvasó-újságíró összeszűrhesse gondolatait, a virtualitást mellőzve.

A program tarka és színes volt, csakúgy, mint a parkolóban és környékén felsorakoztatott gépszörnyetegek. A fő hangsúlyt most USA kapta, hiszen a rendezvény területén szinte csak és kizárólag Ford Mustangokat véltünk felfedezni, no persze eddig is minden NFS részben jelentős szerepet kapott a muscle car-kategória, ami ugye az amerikai vonalat jellemzi. Ezzel együtt felvonultak a német, a japán, az angol és az olasz autócsodák is, bár a driftelésnél leginkább a németek voltak túlnyomó többségben (BMW), de azért egy jó öreg Chevy Camaro, és még egy nemrégiben beszerzett Nissan Skyline is tiszteletét tette.

Mert ugyebár drift nélkül nem NFS az NFS, ezt ki is aknázták a szervezők, hiszen az egész program tulajdonképpen erre a sémára épült. Neves, szakavatott drifterek vitték lélekvesztőzni számos celebünket, mint például Cseh László olimpiai bajnokunkat, Tóth Szabit a Sugarloaf-ból, vagy épp Serdült Orsolyát, hazánk legszebb leányát. Az égett gumi szaga és a tömény bezingőz hamar belengte a környéket, de hát ez így a feeling, hiába.

Mindeközben a GameStar standjánál lelkes érdeklődők serege rohamozta csapatunkat, többek közt Gyu-t, aki nagyon készségesen válaszolgatott minden aprólékos kérdésre. Eskin és Matteo a szervezlésben, koordinálásban, és magazinértékesítésben jeleskedett, míg Sophiaso Mayerrel karöltve a később induló versenyek jelentkezőit kvalifikálta nagy elánnal.

Szólnunk kell Mazurról és Enderről is, akik ide-oda cikázva a sátrak közt biztosíttották a hátteret, hogy minden a legmegfelelőbben klappoljon mind a szerkesztőségi nyílt nap, mind az egész rendezvény terén.

Persze a felhúzott sátrakban kipróbálhattuk az újonnan megjelent Need for Speed részt, a szerencsésebbek teljes szimulátor-érzést élhettek át az EA által felállított sportülés-sportkormány-pedálok-váz kombinációval, de a sima konzol-kontroller-monitor megoldásokat is rengetegen preferálták.

A cikk írásakor még zajlanak az események, ezekről a későbbiekben számolunk be.

A holnapi napon tovább folytatódik a tombolás a Pólus Center parkolójában: akinek a mai nap élményrengetege nem volt elég, vasárnap is kimehet jó kis gumifüstöt szívni, vagy épp az egzotikus autócsodák közt bámészkodni – mindenképp ajánljuk, bár mi már akkor nem leszünk jelen, sajnos.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)