Hirdetés

Gears of War - "ki kellene terjeszteni az univerzumot"

|

Az Xbox One már csak egy (jó nagy) karnyújtásnyira van tőlünk és sehol egy új Gears of War. Phil Spencer elmondja, hogy miért.

Hirdetés

A Microsoft Studios feje (aki kiváló pólóiról is ismert), Phil Spencer az IGN egyik műsorában tett látogatása során mesélt a Gears of War sorozat jövőjéről. Ugye azt mindenki tudja, hogy az Xbox One nyitásakor, de még a közeljövőben sem lesz új epizód, eddig viszont nem tudtuk, miért ez a késlekedés.

Az Epic elfoglalt. Phil elmondása szerint a srácokat annyira lefoglalja a Fortnite fejlesztése, illetve az Unreal Engine 4 licenszelése körüli problémák, hogy nincs kapacitásuk egy új Gears of War elkészítéséhez. Phil szerint az Epic a legjobb csapat egy GoW címhez, de nem látja azt sem lehetetlennek, hogy egy másik stúdió kezébe adják a sorozatot. Persze nem ez az egyetlen probléma. Ez a játék tökéletes Xbox 360 cím volt, de semmi több. A GoW-ban nem volt meg az a fajta történetmesélés, mint a Halo epizódjaiban. Phil kínosan körülugrálta a reboot kifejezést, mondván, hogy itt az ideje kicsit kiterjeszteni az univerzumot és komolyabb sztorit tenni a történések mögé.

A Microsoft stúdiói is szóba kerültek. Phil elmondta, hogy ugyan szoros kapcsolatban állnak a fejlesztőkkel, de nem mondják meg nekik, hogy mit csináljanak. Sőt, szerinte egyik Gears of War sem lett volna jobb, ha basáskodnak a stúdió felett. „Vannak emberek, akik szeretik a saját cégüket irányítani, függetlenül dolgozni, a maguk üzleteivel foglalkozni és én ezt tiszteletben tartom. Ha valaki így akar dolgozni, mi továbbra is támogatjuk majd.” Ekkor került szóba a Rare, akik az elmúlt években csak Kinect Sports címekkel foglalkoztak és épp a Killer Instinct készül a kezeik között. „Én nem erőltettem semmit a Rare embereire. Ráerőltetni valamit egy stúdióra meglehetősen rövidtávú együttműködés lenne, mert a tagok előbb-utóbb lelépnének. A Rare élvezte, hogy a kreatív és sikeres Kinect Sports sorozaton dolgozhatott, ami egy hihetetlenül jól működő széria és a csapat szeret vele dolgozni.”

Phil már máskor is elmondta, hogy támogatják a Rare nem Kinect Sportsos fejlesztéseit is. Persze ez egyáltalán nem vigasztalja azokat, akik már egy next-gen Gears of Wart várnak. Ti hogy vagytok ezzel?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)