Hirdetés

Gépigényt, új előzetest és megjelenési dátumot kapott a Portal RTX frissítése

|

Fantasztikusan néz ki az RTX Portal, a kérdés csak az, hogy kinek fog normálisan elfutni.

Hirdetés

Ha lemaradtatok volna a hírről, mikor az Nvidia bemutatta az Ada Lovelace generáció első két modelljét, elég most annyit tudnotok, hogy az első Portal egy elképesztően látványos RTX frissítéssel bővül, ami mindenki számára elérhető lesz, aki rendelkezik a játékkal.

Most már azt is tudjuk, hogy mikor érkezik az ingyenes csomag, sőt, egy gyönyörű és beszédes előzetest is kaptunk.

Hirdetés

Kezdjük a gépigénnyel, ezen a sokkon jobb túlesni: az Nvidia elárulta, hogy milyen vas kell majd a Portal RTX futtatásához, aminek gépigénye minimum zavarba ejtő. Ahhoz, hogy 1080p-ben, 30 fps környékén élvezhessük a látványt, egy RTX 3060-ra van szükség, természetesen a DLSS 2-vel, ami mellett minimum egy i7-6700-nak vagy Ryzen 5 3600-nak kell ketyegnie, 16 GB memóriával.

Eggyel feljebb lépve még mindig a 1080p a cél, de legalább már a 60 fps. Itt már egy RTX 3080-ról beszél az Nvidia, szintén engedélyezett DLSS 2-vel, egy i7-9700K-val, vagy Ryzen 5 3600-zal és 16 GB memóriával.

Végül az ultra beállításban végre 2160p-re lövünk, 60 fps-sel. Ehhez már egy RTX 4080-at írnak elő, szintén engedélyezett DLSS 3-mal, i7-12700K-val, vagy Ryzen 9 5900-zal és 32 GB memóriával.

Érthető, hogy mikor tényleg 100%-ban a valós idejű sugárkövetésre adják a fejüket a fejlesztők, kell a vas, az viszont akkor is furcsa látvány, hogy még a minimum beállításokban is már DLSS segítséggel kalkulálják a gépigényt. Ebből kiindulva további kérdések merülnek fel: Egyáltalán fut majd AMD-s GPU-kon a Portal RTX?

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Ugyan technológiai akadálya nincs a dolognak, azoknak nem lesz ott a DLSS, hogy besegítsen, az pedig teljesen biztos, hogy az FSR-nak nyoma sem lesz a kiegészítőben. A hivatalos Steam oldalon csak DirectX-es videokártya az elvárás, tehát elindítani biztos el tudják majd az AMD-sek is.

Az Nvidia végül, de nem utolsósorban a megjelenési dátumot is elárulta. A Portal RTX frissítése december 8-tól lesz elérhető mindenki számára, aki rendelkezik az eredeti játékkal.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)