Hirdetés

Hülyére vették a Capcomot - elbukott a Kickstarter Ghosts n' Goblins

|

Nem jött be a fejlesztők okos - és naiv - terve a Ghosts n' Goblins IP jogainak kijátszására, ezért törölték a projektet.

Hirdetés

A Ghosts n' Goblins október végén került fel a Kickstarterre, amivel a Phantasm Studios az azonos nevű klasszikus ölök-lövök platformert szerette volna feltámasztani.

Pontosan ezen az "azonos nevű" dolgon csúsztak meg ugyanis ennek az IP-nek a jogai a Capcomnál pihennek. Természetesen erre ők is számítottak, ezért már meg is volt az okos - és igencsak naiv - tervük arra, ha a cég nem ad nekik engedélyt a név használatára; egészen egyszerűen megváltoztatják.

"1980-ben Shigeru Miyamoto egy Popeye játékot szeretett volna csinálni, de nem tudta megszerezni a jogokat a King Features-től. Ezért Popey-ből Mario-t csinált, Blutóbol Donkey Kongot és Olíviából pedig Princess-t. Így született meg a Donkey Kong. Ha nem sikerül a fejlesztőtől megszerezni a licencet, akkor lecseréljük King Arthurt és megváltoztatjuk a játék nevét" - nyilatkozták a fejlesztők.

Úgy látszik, hogy a terv nem volt teljesen hülye-biztos, ugyanis a Kickstarter oldal már nem elérhető. Csak tippelni tudunk, hogy a Capcom töröltette a projektet, mert sem ők, sem pedig a fejlesztők nem nyilatkoztak a témában. A játék még előfejlesztési szakaszban volt és a Nintendo, a Sony és a Microsoft digitális boltjaiba szánták. Volna. Csak a bab nem hús, Artúr király nem Donkey Kong, a Capcom meg nem hülye.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)