Hirdetés

Gigabyte GO OC 2010 európai döntő - végeredmény

|

Sajnos a kitűzött célt nem sikerült elérni, de a magyar csapat így is nagyon szépen helyt állt a mallorcai döntőben.

Hirdetés

Az Xtreme 3D Team Hungary-t képviselő Tóth Gergő - alias toyone - a négy futamban teljesített eredményei alapján a végső elszámolásnál a 12-dik helyet szerezte meg. Sajnos a TOP 10-be kerülés is meghiúsult, viszont így sincs okunk szégyenkezni, az utolsó wPrime 32m-es csatában ugyanis az 5-dik legjobb időt sikerült felmutatnia, ami elképesztően jó eredménye.

A több versenyszámban sajnos nem tudott pontszámot érő helyezést elérni, viszont mindenből sikerült értékelhető, elfogadható képernyőmentést készíteni. Egyedül a SuperPi 8M mérésnél került egy kis hiba az értékelési rendszerbe, hiszen míg a helyszínen elfogadták toyone eredményét, addig a verseny hivatalos oldalára nincs feltöltve ez az érték. Tippünk szerint a képernyőmentést nem fogadták el végül, így viszont talán valamivel következetesebbek is lehetnének a bírák.

Ami a döntő lebonyolítását illeti, jómagam nem vettem észre semmi komoly furcsaságot, két dolog viszont feltűnt, amelyeken a jövőben talán érdemes változtatni. Egyrészt az előzetesen meghirdetett szabálytól eltérően egy bizonyos idő után nem lehetett semmilyen hardvert sem cserélni, ami bizony kellemetlen meglepetés volt a versenyzők számára. A szervezőknek ugyan minden joguk megvan arra, hogy módosíthassák a szabályokat, de azért ez talán kicsit túlzás volt. Minket egyértelműen nem segített ez a döntés, az összeszerelés során - amíg lehetett még cserélni - még nem vált teljesen világossá, hogy melyik alkatrész húzza vissza a konfigot. Végül kiderült, hogy a processzor az egyik leggyengébb darab volt a mezőnyben, ami a memória adatátvitelt mérő tesztben is kellően éreztette hatását.

A hardvercserével kapcsolatos a másik probléma is, ugyanis nem teljesen volt egyértelmű, hogy teljes tiltás van, vagy csak az alaplapot nem lehet cserélni. Ellentétes információk érkeztek a különböző emberkéktől, végül azonban nemleges választ kaptam a verseny fő bírájától. A hardver csere tiltása egyébként annyiban "segített" a versenynek, hogy a nagyok közül jó páran elhullottak a verseny végére. A tavalyi MSI MOA európai döntőjét megnyerő lengyel ryba a wPrime futamra már nem tudott hiteles eredményt produkálni, a görög hipro5 pedig végig küszködött a rendszerrel, a wPrime-ra már nála is megzuhant a rendszer. A svéd elmor sem volt túl szerencsés, és bár minden futamban részt tudott venni, végeredményben toyone mögött a 13-dik helyen végzett.

Gergő így elég híres-neves szendvicsbe került, ebből a szempontból tehát mindenképpen örülnünk kell a 12-dik helynek. Az első helyet a Hollandiát képviselő belga Massman nyerte, aki egyszer elsőként, kétszer másodikként, egyszer pedig harmadikként végzett a futamokban. Ez elég is volt a végső dicsőséghez, a tajvani döntőben való részvétel mellett 3000 dollárt nyert, illetve megtarthatta a GV-R567OC-1GI grafikus kártyát. Ez utóbbi egyébként minden versenyzőnek megadatott, nem csoda hát ha Massman picit furcsán tekintett a VGA-ra; ennél talán többet érdemelne a győztes.

A második helyre a török Erdemolkum ért fel, míg a bronzérmet a román Matose szerezte meg. Rajtuk kívül még a negyedik szerb Perica_barii és az orosz slamms jutott ki a tajvani döntőbe. A hivatalos végeredményt ezen az oldalon tekinthetitek meg.

toyone eredményei:

Hexus Pifast: 14.810 másodperc

MAXX Mem: 19876 MB/másodperc

SuperPi 8M: 1 perc 25.188 másodperc

wPrime 32M: 2.968 másodperc

Az augusztusi GameStarban bővebbebb beszámolót olvashattok majd az európai döntőről, például pontos részletekkel szolgálunk az elért órajelekről is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)