Hirdetés

Gigabyte GOOC 2010 - idén is folyékony nitrogénben fürödhetünk majd

|

Idén is megrendezésre kerül hazánkban a Gigabyte GOOC tuningverseny, ahol ismét a megahertzeké és a folyékony nitrogéné lesz a főszerep.

Hirdetés

A Gigabyte ebben az évben is elhozza a hazánkba a GOOC tuningversenyt, ahol idén is az lesz a tét, hogy az induló csapatok közül ki juthat ki az európai döntőbe. Ezúttal kettő helyett három formáció indulhat, tehát a tavalyi versenyhez képest mindenképp nagyobb izgalmakra lehet majd számítani.



Ahogy tavaly februárban, most is az Intel X58-as platformjával dolgozhatnak majd a csapatok. A versenyzők a hatmagos Gulftown processzorból facsarhatják ki az utolsó megahertzeket, amelyhez a Gigabyte X58A-UD3R alaplapja ad stabil és tuningbarát alapot. A háromcsatornás DDR3 memóriákat és a gyors háttértárként funkcionáló SSD-meghajtókat a Kingston biztosítja, míg a megfelelő tápellátásról az Enermax fog gondoskodni egy-egy 700 wattos Modu87+ tápegység személyében. Mivel az idei versenykiírás nem tartalmaz 3D-s teszteket, ezért a grafikus kártya sem a legerősebb típusok közül került ki, egy Gigabyte GV-R56OC-1GI-t kaphat minden csapat. Az eredményeket az LG monitorjain keresztül figyelhetik majd a versenyzők és a közelben álló látogatók.

Természetesen az idei futamon is a folyékony nitrogénes hűtés lesz a jellemző, 150 liter LN2 áll majd a csapatok rendelkezésére. Mivel ebben az évben nincsenek 3D-s tesztek, ezért elég lesz a processzor, az alaplap és a memória hűtésére koncentrálni, de a csapatoknak ettől még nem feltétlenül lesz könnyebb dolguk. A 2D-s tesztek száma ugyanis egyről négyre nőtt tavaly óta, tehát most már nemcsak a Super PI-vel számolhatnak a versenyzők, hanem a Pifast, wPrime és MaxxMEM tesztprogramokban is a lehető legjobb eredmény elérésére kell törekedni. A hivatalos pontozási rendszerről később adunk tájékoztatást, addig esetleg érdemes mindenkinek megismerkednie ezekkel az alkalmazásokkal.

A verseny május 28-án, a csepeli Rákóczi Rendezvényteremben lesz megtartva, a hivatalos kezdés 15:00-kor esedékes. Ez egy pénteki nap, szóval aki teheti, mindenképp jöjjön el, ugyanis egy igazán jó hangulatú showra lehet számítani. Természetesen a GameStar is ott lesz, nyilvánvaló volt, hogy a tavalyi forduló után idén sem akarunk lemaradni a folyékony nitrogénes fürdőzésről.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)