Hirdetés

Glyph Avegant VR - házimozi a fejeden

|

Sikeres volt a Kicktarter projekt, úgy tűnik a támogatók már decemberben házimozizhatnak menet közben. Eitten a jövő, pajtások.

Hirdetés

A Michigan-i cég Kickstarteren indította útjának a projektjét, egy virtuális valóságot és eszméletlen hangzást szolgáltató fejhallgató képében. A Glyph már régen túllépte sőt meg is duplázta a 250,000 dolláros célösszeget. A több, mint 1200 támogató eddig 604,000 dollárt gyűjtött és mindössze 27 nap múlva már el is fog indulni kampány.

Az elmúlt két évben fejlesztett Glyph-et használhatjuk virtuális valóság szimulátornak, fejhallgatónak, vagy a kettőnek egyszerre. A VR headset különböző eszközök három dimenziós képeivel bombázza a retinánkat és ezt képes gyakorlatilag bármivel megtenni, legyen az okostelefon vagy játékkonzol. 

Emellett beépített fejmozgást követő rendszerrel - amit csak nemrég mutattak be az Oculus Rift új prototípusában – és zajmentesített fejhallgatórésszel rendelkezik.

„A virtuális szimulátorok a kezdetektől a kisebb méretet, a szem és a kijelző közötti távolság csökkentését tűzték ki célnak azonban ez mindig a képi minőség rovására ment. Az Avegantnál mi megoldottuk ezt a problémát. Az új technológia a saját szemünk fényérzékelését utánozza le. A Virtuális Retina Kijelzővel végre képesek vagyunk közvetlenül a retinába képeket küldeni, ezzel hihetetlenül tiszta és éles képet biztosítva amivel ezen a területen még sosem találkozhattál.” Csekkold le a videót milyen is az egész működés közben.

Ha minden igaz a 499 dolláros összeget meghaladó támogatásokat már működő Béta Glyphekkel fogja honorálni a cég és ezeket még decemberben kézhez is fogják kapni. 

Oculus Rift vagy Glyph, esetleg egy másik hasonló eszköz? Megvan rá az esély, hogy beszereztek egyet? Mit gondoltok melyik lesz a nyerő?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)