Hirdetés

A Gmail még érzékenyebb lett a vírusos levelekre

|

Habár a kártékony kódot terjesztő e-mailek szinte elkerülhetetlenek, a Gmail felhasználók a Google újításainak köszönhetően mégis nagyobb biztonságban lehetnek.

Hirdetés

A Gmail felhasználók a levelezőrendszer újításainak köszönhetően kapnak egy figyelmeztető üzenetet, amennyiben a kapott e-mailben olyan hivatkozás található, ami vírusos oldalra vihet.

Természetesen ez a figyelmeztetés nem gátol meg minket a kattintásban, de ha bölcsek vagyunk, hallgatunk az üzenet intelmeire, a Google ugyanis nem vállal felelősséget a következményekért, ha esetleg mégis ellentétesen cselekszünk.

Ez a figyelmezetés egyelőre csak az internetes felületen érhet minket, a mobilos applikáció esetében csak a nem hitelesített felhasználóktól kapott e-mailekről szerezhetünk tudomást. Ha kérdőjel jelenik meg a feladó neve mellett, a Gmail nem tudja biztosan megállapítani, hogy az üzenet küldője valóban az e-mailben jelzett feladó-e, szóval óvatosan kattintsunk bármilyen linkre az ilyen üzenetek esetében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)