Hirdetés

Gombnyomásra másolhatóak a Blu-Ray-és HD-DVD-filmek

|

A c't nevű informatikai szaklap igen érdekes felfedezést tett a Blu-Ray és HD-DVD minőségekben megalkotott filmekkel kapcsolatban. A Sony és a Toshiba ilyen technológiával felkészített lejátszóit nyüstölték az InterVideo WinDVD speciális OEM-kiadású változatával, amikor is nagyot néztek. Amikor megnyomták a Print Screen gombot, akkor a rendszer nemhogy képet tudott lopni a filmből, a minőség legcsekélyebb romlása nélkül tette azt, kihasználva ezen másolásvédelmi technológia legnagyobb hibáját. További próbálkozások után kiderült, hogy a képlopás segítségével a film teljes egésze lementhető és összerakható, azaz gyakorlatilag a Print Screen gomb megnyomásával lemásoltuk a HD-minőségű filmünket, a hanganyagot pedig külön alávághatjuk. Ezen igen érdekes hiányosságát a másolásvédelmi rendszernek jelezték is a felfedezők a gyártóknak, azaz a Sonynak és a Toshibának (tesztalanyok: Vaio VGC-RC 204 és Qosmio G30). A Sony nem reagált a megkeresésükre, a Toshiba azonban elismerte a hibát, és ígéretet tett, hogy szoftveresen hamarosan orvosolja ezt a hiányosságot a lejátszószoftverek és a grafikus kártya drivereinek frissítésével.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)