Hirdetés

Gondok akadhattak a BioShock 4 fejlesztésével

|

Túl nagy lehet a búvárruha a kifejezetten ezért a projektért alapított Cloud Chamberre.

Hirdetés

A 2007-ben megjelent BioShock nem hiába vált instant klasszikussá, hiszen a víz alatti art déco-metropolisz Rapture képében a játéktörténelem egyik legemlékezetesebb világát hozta el nekünk, későbbi folytatásai pedig sikeresen bővítették tovább a genetikai szintű módosításokra épülő univerzumot.

Az eredeti trilógiáért felelős Irrational Games sajnos már a múlté, 2019-ben viszont a kiadó 2K egy teljesen új stúdiót hozott létre a negyedik epizód elkészítésére. A Cloud Chamber háza tájáról azóta több állítólagos részlet is kiszivárgott, így lehet némi sejtésünk arról, hogy mit várhatunk a BioShock 4-től, most azonban egy kifejezetten aggasztó pletyka látott napvilágot.

Hirdetés

A szóbeszéd forrása az Oops Leaks Twitter-fiók, amely arról ír, hogy komoly gondok vannak a játék fejlesztésével.

"Az új BioShocknak fejlesztési problémái támadtak. A cég körülbelül 40 alkalmazottat veszített el, köztük vezető munkatársakat. Információim szerint a 2K nem elégedett a projekt eredményeivel és tempójával. A T2 legutóbbi pénzügyi jelentéséből ítélve viszont még mindig 2024 végére tervezik a játék megjelenését. Úgy tudom, hogy néhányan maguktól távoztak, néhányat pedig különböző okokból kirúgtak, ám ennek ellenére nem 'fejlesztési pokolról', hanem inkább 'enyhe átszervezésről' van szó. A stúdió már elkezdte felvenni az új munkatársakat. Valószínű, hogy a bejelentés időpontja emiatt eltolódhat."

Ha hihetünk a jelentésnek, a pillanatnyi helyzet nem lehet valami rózsás, az viszont biztató, hogy a szivárogtató szerint nem beszélhetünk fejlesztési pokolról, ami ugyebár a legjobb esetben is hosszú évekig elhúzódó munkálatokat jelentene, teljesen bizonytalan megjelenéssel. A 2024-es rajt egyébként csak spekuláció, de ha tényleg így alakul, akkor azért lesz még idő ráncba szedni a projektet.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az eddigi pletykák alapján a BioShock 4 Unreal Engine 5-ben ölthet formát, a tengerfenék és a felhők után pedig ezúttal a déli sarkkörre kalauzolhatja a közönséget. A sztori állítólag a hatvanas években játszódik majd, vagyis nagyjából egy időben az első két résszel.

De nem a negyedik epizód az egyetlen várós tétel a BioShock-univerzumban, a Netflix ugyanis nemrég jelentette be, hogy a streaming platformra készül el az egyszer már kukázott BioShock-film.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)