Hirdetés

Gondoltad volna, hogy a Steam miatt drágák a PC-s játékok?

|

Pert akasztottak a Valve nyakába, amiért az a Steammel magasan tartja a PC-s játékok árát.

Hirdetés

Kétség sem férhet hozzá, hogy jelenleg a Steam a legnépszerűbb videojátékos áruház és launcher a PC-s játékosok körében, és ugyan érkeztek kihívói az elmúlt években, azért a Valve platformja továbbra is szépen teljesít. Persze a Steam háza táján is előfordulhatnak problémák és botrányok, hiszen nemrég a Valve elég komoly pénzbüntetést kapott, amiért nem működött együtt az Európai Unióval, és most érkezett egy pofon a tengerentúlról is.

Az történt ugyanis, hogy beperelték a vállalatot, mivel a vád szerint arra kötelezi a platformján megjelenni kívánó fejlesztőket, hogy más PC-s áruházakban is ugyanannyiért árulják játékaikat, mint a Steamen. Az ügyet kezelő ohiói Vorys Sater jogi képviselői szerint ezen záradék kihasználása miatt más platformok, mint például az Epic Games Store, a Microsoft Store, vagy éppen az itch.io nehezebben tudnak versenyezni a Steammel.

Hirdetés

Továbbá az ügyvédek úgy vélik, az előbb említett záradék az innovációnak is gátat szab, mivel mesterséges akadályt gördít a piacra esetlegesen belépni akaró új platformok elé. A vádirat alapján egy ilyen telített piac esetében az új beszállók úgy tudnának nagyobb teret nyerni maguknak, hogy alacsonyabb áron kínálják a fogyasztóknak a játékokat, mint a vetélytársak, és ha a Steam problémás záradéka nem létezne, akkor a különböző áruházak üzemeltetői versenyezhetnének egymással. Ezzel pedig valószínűleg a fogyasztók is jól járnának.

A kereset mögött álló ügyvédeknek az a céljuk, hogy enyhítsenek a Steam piacra gyakorolt nyomásán, és így igazságosabbá tegyék a PC-s játékok értékesítését a készítők, valamint a játékosok számára is.

Szerintetek tényleg itt az ideje hátrébb szorítani a Valve platformját?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)