Hirdetés

A Google AMD-s szerverekre vált

|

A legnépszerűbb keresőoldalt üzemeltető Google vállalat jelenlegi Intel processzorokkal felszerelt szervereit a konkurens AMD megoldásaira cseréli. A több mint 200 ezer (!) kiszolgálóval rendelkező Google nemrég Opteron magos új gépeket kezdett vásárolni. Mark Edelstone, a Morgan Stanley egyik elemzője elmondta, "A Google rövidtávú szerver-beszerzéseinek nagy része most először az AMD Opteron megoldásaira épülnek, így a keresővállalat is hozzájárul majd az AMD amúgy is feltörekvőben lévő szerver üzletágának további fejlődését." Elmondta továbbá, hogy talán pont ennek a megállapodásnak köszönhetően tudja majd teljesíteni az AMD az elemzők pénzügyi előrejezéseit. A váltás különösen rosszul érinthette az Intel egyik felsővezetőjét, Paul Otellinit, aki egyébként a Google vezetőségi tagja is egyben. Az AMD a legutóbbi pénzügyi jelentések szerint az AMD a vártnál jóva nagyobb növekedést könyvelhetett el. Ezzel szemben az Intel gyengülő tendenciát mutatott, habár az egy évvel korábbi adatokat ettől függetlenül sikerült túlszárnyalniuk. Az AMD ettől még továbbra is a második helyen áll az Intel mögött, ami az asztali számítógépekbe szánt processzorok piaci részesedését illeti. A Google bejelentését követően egyébként az AMD részvényei hirtelen emelkedni kezdtek.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)