Hirdetés

Csak akkor nyisd meg a Google-t, ha ma már semmi produktívat nem akarsz csinálni

|

Ha mindig is ki akartad próbálni, hogy milyen érzés DJ-ként pörgetni a lemezeket, akkor a Google mai játékát neked találták ki.

Hirdetés

A teljesen komoly fejlesztések mellett néha egy-egy mókásabb projekt is belefér a Google-nél, így Pac-Manezhettünk már a térképükön, de a logójukat időről időre lecserélő Doodle-ök is képesek egész délutánokat elrabolni. A hip-hop születésére emlékező DJ-pultjukat is nagyjából az idők végezetig tudnánk tekergetni.

Hirdetés

Negyvennégy éve volt egy buli, ami egy egész zenei műfajt alapozott meg, ennek örömére pedig ma mi is scratchelhetünk a legújabb Google Doodle-lel. Egész pontosan egy New Yorkban rendezett bulira emlékeznek, ahol egy DJ, Kool Herc úgy döntött, hogy nem játssza végig az aktuális slágereket, hanem csak a zenés részeket bömbölteti, amikre általában a legvadabbul táncolt a közönség. De hogy ne maradjanak teljesen szöveg nélkül, egy barátja felvette a ceremóniamester, vagy ahogy az angol rövidítés szól, az MC szerepét és a ritmusra beszélve időről időre feltüzelte a tömeget. Sokan pedig ezt tekintik a hip-hop zene születésének, ezért ma emlékezik meg a műfajról a Google.

A főoldalon látható DJ-pultra kattintva Kool Herchöz hasonlóan mi is választhatunk két népszerű korabeli zenét, kedvünk szerint lassíthatjuk vagy gyorsíthatjuk őket, scratchelhetünk és váltogathatunk a két párhuzamosan futó szám között. Ha épp nincs semmi sürgős teendőtök, itt kipróbálhatjátok, de vigyázzatok, könnyű rácsúszni a dologra. A hip-hoptól egyébként a játékvilág sem csak rengeteg kiváló háttérzenét kapott, hanem például egy nem túl sikeres 50 Cent játékot is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)