Hirdetés

Google - 15 éve egy garázsban

|

Tizenöt évvel ezelőtt indult útnak az IT ipar legbefolyásosabb neve, egy Menlo Park-i garázsból. Az alapító srácoknak iroda kellett, a tulajnak bevétel. Lett.

Hirdetés

Amikor garázscégre gondolunk, valljuk be, nem a Google jut eszünkbe, pedig 15 évvel ezelőtt az sem állt többől, mint két srác vállalkozásából egy nem túl takaros garázsban.

Larry Page és Sergey Brin még Stanfordos éveik alatt alapították a céget, amihez irodára volt szükségük. Az egyetemtől nem messze találtak is egy kiadó garázst, ami akkor a mai alelnök, Susan Wojcick tulajdonában volt. Ő friss diplomásként attól félt, hogy kevés lesz a fizetése, hát gondolta kiadja a helyet a két vállalkozónak. A srácok egymásra találtak, a többi pedig már történelem. A ház azóta a Google tulajdona, itt be is jelentették új keresőalgoritmusukat, ami a Hummingbird nevet kapta.

Ha többet szeretnél tudni a Google múltjáról és jövőjéről, itt találod a PC World cikkét az egykori garázscégről.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)