Hirdetés

Google Stadia - ár, megjelenés, játékok, és minden, amit ma megtudtunk

|

Mennyibe kerül? Milyen net kell hozzá? Mikortól játszhatunk? Megérkeztek a válaszok.

Hirdetés

Bár az információk nagy része már korábban kiszivárgott, volt még néhány érdekesség, ami titokban maradt a Google június 6-i Stadia streamjéig. Például az, hogy a platform egyik játéka a Baldur's Gate 3 lesz, amivel sikerült az egész műsort elég erősen megnyitni. Alább összeszedtük a legfontosabb infókat.

Hirdetés

Milyen net kell a Google Stadiához?

Az egyik legfontosabb kérdést igyekezett részletesen megválaszolni a Google. Azon túl, hogy a stabilitás és folytonosság a legfontosabb, a minimálisnak tartott 720p/60 fps kombóhoz legalább 10 Mbps javasolt, 20 Mbps-nél érhető el a 1080p-s felbontás, a HDR, a 60 fps és az 5.1-es hang, míg a legjobb élményhez a 4k60fps-hez 35 Mbps kell.

Bármin használható?

Alapvetően igen, de mégsem. A tervek szerint bármilyen eszközön működik majd, ami elfuttat egy Chrome-ot, viszont kezdetben csak a Founder's Packben is megtalálható Chromecast Ultra, valamint a telefonok közül csak a Pixel 3, a Pixel 3a és ezek XL verziói fogják támogatni. iOS-es és más androidos eszközökön csak vásárolni lehet, játszani nem.

Mennyibe fog kerülni?

Kétféleképpen használhatjuk a szolgáltatást. Az egyik lehetőség (Stadia Base), hogy nem fizetünk elő - ekkor be kell érnünk az 1080p-vel és a 30 fps-sel.

A másik, hogy kiadunk havi 9,99 dollárnak megfelelő összeget a Stadia Próra, mely a fent írt minőségben kínálja a játékokat. 

Akármelyiket válasszuk, játék nem jár, csak a szolgáltatásért fizethetünk. Egy korábbi pletyka arról szólt, hogy a régebbi játékok ingyenesek lesznek, csak az újabbakért kérnek pénzt, de ezt a Google nem erősítette meg. Ugyanakkor a Pro előfizetők időszakosan kapnak majd ingyen játékokat, valamint kedvezményeket.

Viszont első körben csak azok játszhatnak, akik befizetnek a 130 dolláros Founder's Packre, melyben egy kontroller, egy Chromecast Ultra, 3 hónapnyi előfizetés, és a Destiny 2 teljes változata található. Jár hozzá egy Buddy Pass is, avagy egy elajándékozható, 3 hónapos előfizetés, mely a Destiny 2-höz is teljes hozzáférést kínál.

A kontroller egyébként 70 dollárba kerül, háromféle változatban lehet majd elérni. Természetesen nem lesz kötelező ezt használni, egyebek mellett Xbox One-os és PS4-es kontrollerek is megteszik.

Milyen játékok lesznek elérhetők? 

Első körben ezek biztosan, de folyamatosan jelentenek majd be újakat, a 2019-es Gamescomon is bővült a lista:

- Assassin's Creed Odyssey
- Attack on Titan 2: Final Battle 
- Baldur's Gate 3
- Borderlands 3
- Cyberpunk 2077
- Darksiders Genesis
- Destiny 2
- Destroy All Humans! 
- Dragon Ball Xenoverse 2
- Doom
- Doom Eternal
- Farming Simulator 19
- Final Fantasy XV
- Football Manager 2020
- Get Packed
- Gods and Monsters
- GRID
- Gylt
- Just Dance
- Kine 
- Marvel's Avengers
- Metro Exodus
- Mortal Kombat 11
- NBA 2K20
- Orcs Must Die! 3
- Power Rangers: Battle for the Grid
- Rage 2
- Rise of the Tomb Raider
- Samurai Shodown
- Shadow of the Tomb Raider
- Superhot
- The Crew 2
- The Elder Scrolls Online
- Thumper
- Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint
- Tom Clancy's The Division 2
- Tomb Raider Definitive Edition
- Trials Rising
- Watch Dogs Legion
- Windjammers 2
- Wolfenstein: Youngblood

A Capcom, az EA és a Rockstar Games is jelezte, hogy beszáll, de még nem tudni, mivel. Nyilván reménykedünk egy Red Dead Redemption 2-ben.

Mikortól lehet majd használni?

A szolgáltatás 2019 novemberében indul el, de csak a következő 14 országban: Belgium, Finnország, Dánia, Egyesült Királyság, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, Németország, Írország, Kanada, Olaszország, Norvégia, Spanyolország, Svédország. Itt is csak azok játszhatnak, akik megvásárolják a limitált kiadású Founder's Packot. A Stadia Base 2020-ban startol.

Hogy tetszik egyelőre? Tervezitek, hogy előfizettek rá, ha nálunk is elérhetővé teszik?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)