Hirdetés

Google Stadia - több fontos feature is hiányozni fog az induláskor

|

A Google Stadia csapatának vezetőinek részvételével lezajló Reddit kérdezz-felelek egész kellemesen ment, amíg ki nem derült, hogy mi minden fogja lekésni a szolgáltatás startját.

Hirdetés

A Stadia projektvezetője, Andrey Doronichev és termékmenedzsere, Beri Lee felugrottak a közösségi fórumra, hogy dumáljanak a közösséggel egy kicsit. Az AMA egyébként kifejezetten kellemes volt, és sok kérdésre kaptunk meglepően egyenes válaszokat. Ezek a válaszok azonban sokakat elkeserítettek.

Hirdetés

Kiderült például, hogy a Family Sharing (azaz a funkció, ami lehetővé teszi, hogy megosszuk a játékainkat a "családtagjainkkal") nem fog elkészülni a jövő év elejéig. Ezzel együtt a Buddy Pass, amit a Founder's Edition változat vásárlói kapnak, és aminek köszönhetően valakivel megoszthatjuk a szolgáltatáshoz való hozzáférésünket, szintén nem lesz kész az indulásra. A Google arra számít, hogy a Founder's Editionök kiszállítása utáni két hétben lesz elérhető ez a funkció.

Az Achievements rész is hiányos. A rendszer, ami követi az eredményeinket, már harcra készen áll, de a UI-darabok, melyek kijelzik az eredményeinket, és melyeken keresztül végigböngészhetjük az érdemérmeinket, még nem lesznek készen az indulásra.

Még a Chromecast Ultra eszközöket sem fogják tudni időben felkészíteni. Aki rendelt CC Ultrás kiszerelést, az egy olyan hardvert kap, amin már Stadiára felkészített szoftver lesz, de a többieknek várniuk kell, hogy a meglévő eszközük valamikor az indulás után szintén megkapja a szükséges frissítést.

A végére megkaptuk a kegyelemdöfést: a PC-s tábor csak jövőre streamelhet 4K-ban:

"November 19-én 4K / HDR / 5.1-es élményt fog kínálni a Chromecast Ultra. A Founders tagok jelezték, hogy ez kell legyen a legfontosabb feature-ünk, és erre is koncentráltunk most. Az első napon azonban PC-n a Chrome nem fogja támogatni a 4K-t, a HDR-t vagy az 5.1-es hangzást. Mindehhez 2020-ban érkezik a támogatás."

Mi nagyon szeretnénk, hogy sikeres legyen a Stadia és bármit játszhassunk bárhol, de ettől az az érzésünk támad, hogy a srácok kicsit túlsürgetik az indulást. Legalább jó játékokból nem lesz hiány.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)