Hirdetés

Gran Turismo 5 - Előzetes

|

Öveket bekapcsolni! Érkezik az ötödik Gran Turismo, hogy ismét bebizonyítsa, ki is valójában az autó-szimulátorok koronázatlan királya.

Hirdetés

A több mint 50 millió eladott koronggal büszkélkedhető Gran Turismo sorozat idén nyáron újabb mérföldkőhöz érkezik, hiszen a PlayStation 3 adta lehetőségekkel élve, egy eddig soha nem látott látványvilággal kápráztatnak majd el minket a Polyphony munkatársai.

Egy kis történelem...

 

A Sony konzolpiacra való belépése után nem sokkal jelent meg a Polyphony csapata a Gran Turismo ötletével, mely butyuta grafikája ellenére, hihetetlen realisztikus vezetési élményt nyújtott és egy olyan legendás sorozat sikertörténete vette kezdetét, mely a mai napig is tart.

Az első rész után a harmadik rész már PS2-re debütált és az igényeknek megfelelően nagyon ütős látvánnyal kápráztatta el a rajongókat. Szerencsére a külcsín felpumpolása nem ment a tartalom rovására és a gárda egy újabb minőségi játékkal rukkolt elő. A sikert meglovagolva gyorsan kidobtak egy kiegészítőt a harmadik részhez, mely csakis koncepciós autókat vonultatott fel. Ezután megérkezett a negyedik rész, mely szintén egy Prologue verzióval indított és egy olyan irány alapköveit tette le, amit a mostani ötödik rész kezd bejárni.

Gran Turismo 5: Prologue - 12. kp Gran Turismo 5: Prologue - 13. kp

Öveket bekapcsolni!

 

Az ötödik rész először egy előzetes verzióval, a Prologue-al jelentkezik majd, mely március végi megjelenésével az előzetes kedvcsináló szerepét tölti majd be. Nem lesz elérhető benne minden játékmód, minden járgány és minden pálya, de pont annyi ízelítőt kínál majd, hogy el tudjuk dönteni, kell-e a nyáron debütáló teljes játék, mely minden eddigi részt felülmúlva sokkal realisztikusabb és izgalmasabb lesz.

A tervek szerint a Polyphony első körben közel 700(!) szemet gyönyörködtető benzingőzt pumpáló autócsodát tesz majd elérhetővé a teljes játékban, így többek között olyan legendás négykerekűek volánja mögé huppanhatunk be, mint a Mitsubishi Lancer Evo '05, a Ferrari F430 '06 vagy a Lotus Elise '96. Az erőműveket olyan ismert asztfaltcsíkokon tehetjük próbára, mint a legendás Suzuka, Fuji Speedway vagy a NASCAR sorozatból jól ismert Daytona. Új belépőként a Eiger Nordwend, London City Track tűnik igazán érdekesnek.

A srácok egy teljesen újraírt grafikus motort ültetnek majd a GT 5 feneke alá, amiről már az eddig látott videók alapján is csak szuperlatívuszokban tudunk nyilatkozni. Ha minden igaz, akkor a játék támogatja majd az 1080p-s felbontást (60 FPS-en, a visszajátszás pedig 30 FPS-en), így teljes pompájában élvezetjük majd a valósághű környezetet, a lenyűgöző fény-árnyék effektusokat. Az autónk karosszériája a napsugarak beesésének megfelelően tükröződik majd, a pályákat szegélyező környezet pedig a legapróbb részletig kidolgozott lesz.

Gran Turismo 5: Prologue - 10. kp Gran Turismo 5: Prologue - 8. kp

Természetesen a fizikát is újraírták a srácok, így egy minden eddiginél élethűbb vezetési élményben lesz részünk. Az autók a valóságnak megfelelően viselkednek majd, ráadásul az életszerű irányítás mellett az ellenfelek AI-ja is komoly polírozáson esett át. Sokkal agresszívabb, keményebb ellenfelekkel kell szembenéznünk, akik biztos, hogy az egekbe küldik az adrenalinszintünket.

Újabb fokozatra kapcsolunk

 

A legújabb rész a már jól bevált receptet egy csipetnyi, a kornak megfelelő igényekkel fűszerezi, így a PlayStation 3 adta lehetőségekkel élve a kultikus sorozat történetében először tehetjük majd magunkat próbára online módban. Az új lehetőségnek köszönhetően egyszerre 16-an nyomhatjuk majd a gázpedált. Az eredmények egy online rangsorban jelennek majd meg, amit az „My Garage" szolgáltatásban tehetünk közkinccsé. Ezen funkció lehetőséget biztosít, hogy saját, személyre szabott honlap szolgáltatást hozzunk létre, kapcsolatot tartsunk a barátokkal, chatelési lehetőségeket biztosít és játékrekordjaink tárolását is lehetővé teszi. Ezen kívül egy on-line autókereskedési funkciót is beleimplementáltak a játékba, mellyel az autógyártókkal léphetünk kapcsolatba, akik részletes tájékoztatás nyújtanak majd kedvenc járgányunkról. A Quick Tune segédprogram révén beállíthatjuk a lóerőket, a gumikat, a felfüggesztést és még sok mindent.

Gran Turismo 5: Prologue - 9. kp Gran Turismo 5: Prologue - 11. kp

A Prologue a felkelő nap országában már egy-két hete kapható, míg az öreg kontinensen csak március végétől lesz elérhető digitális, illetve Blu-Ray korong formájában. Pontos információnk nincs, hogy a fent leírtakból mit is sűrítenek majd a Prologue-ba, de aki nem bírja kivárni az ötödik rész nyári megjelenését, annak mindenképpen jó vásárnak ígérkezik a PS3 exkluzív stuff.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)