Hirdetés

Grand Theft Auto IV - Néhány PC-s probléma megoldva!

|

Megérkezett köreinkbe az asztali rendszerekre kihegyezett Grand Theft Auto, sajnos néhány bosszantó hibával együtt.

Hirdetés

A problémák nyomán számos rajongó haladéktalanul bosszúhadjáratot hirdetett a Rockstar ellen. Pánikra semmi ok, kérnénk mindenkit, hogy a kímélje meg a fejlesztők életét, ellenkező esetben elbúcsúzhatunk a hivatalos sebtapaszoktól. Miután megtekintettétek ender és Duncan rövid beszámolóját lássuk, milyen lehetséges megoldásokkal küszöbölhetjük ki a játékban fellépő hibákat. Mielőtt továbbhaladnánk figyelmeztetnénk mindenkit, a most következő megoldásokat és linkek a PCGH oldaláról származnak, mindenki saját felelősségére hasznosítsa az itt leírtakat.

gta42.jpg
 

Egyes probléma - Fatal Error MMA10 üzenet, mikor menteni szeretnénk.
Lehetséges megoldás #1: Kijelentkezünk a Rockstar Social Club-ból és a játék kezdetén kihagyjuk a bejelentkezést. Ezzel a megoldással elindíthatjuk játékot, ha rendelkezünk internetkapcsolattal, akkor a program felszólít, hogy jelentkezzünk be Game For Windows Live (GFWL) azonosítónkkal. Ha belépünk probléma nélkül menthetünk bármikor. Amennyiben nem rendelkezünk internetkapcsolattal a GFWL kliens offline módban fut, ha szeretnénk elmenteni állásunkat felkínálja a bejelentkezés lehetőségét. A felugró ablakban klatty az IGEN gombocskára. Úgy tűnhet, mintha néhány másodpercre kifagyna a játék, először üssük le a Tab, majd az Alt billentyűt, így visszakerülünk az Asztalra. A felkínált lehetőségek közül válasszuk ki a GFWL Offline módot és újra nyomjuk le az Alt+Tab billentyűket. Ezzel a módszerrel lehetőségünk lesz menteni, azonban megeshet, hogy előröl kezdhetjük a játékot.

Lehetséges megoldás #2: Installáljuk a .net Framework 3.5-öt, érdemes leszedni a .net Framework 1.1-es verzióját is, hátha szükségünk lesz rá megelőző telepítésként.


Kettes probléma - Grafikai torzulás NVIDIA 7900 videókártyák esetén.
Megoldás: Installáljuk az elérhető legfrissebb béta-drivereket a 7-es szériához (ebben az esetben a Rockstar felhívja szíves figyelmünket, hogy kizárólag saját felelősségünkre használjuk az alábbi drivereket, de mi ezt már letudtuk):

Windows XP (32 bit) - 180.70
Windows XP (64 bit) - 180.60
Windows Vista (32 bit) -180.60
Windows Vista (64 bit) - 180.60


Hármas probléma - Programösszeomlások és fagyások
Megoldás: Telepítsük a legfrissebb Windows frissítéseket. Ha még nem rendelkezünk XP alatt SP3-al, vagy Vista alatt SP1-el, akkor szerezzük be a javítócsomagokat. Zárjunk be minden háttérben futó alkalmazást.

Remélem sikerült megoldást nyújtanunk néhány égető problémára, amennyiben használható megoldást találtok kérjük írjátok meg nekünk és játékostársaitoknak a fórumban!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)