Hirdetés

Grand Theft Auto V - jobban fogyhat, mint a Call of Duty

|

Beindultak a spekulációk, az elemzők becslése szerint hat hónap alatt 18 millió példány talál majd gazdára a Rockstar várva-várt alkotásából.

Hirdetés

A Sterne Agee elemzője, Arvind Bhatia úgy véli, hogy a Grand Theft Auto V nem csak a kritikusokat nyűgözi majd le, hanem a játékosok is csak úgy kapkodnak utána.

Ahogy ő fogalmazott, a GTA V-ből 18 millió példány találhat gazdára, amivel lenyomhatja az idén megjelenő Call of Duty-t, de nem kizárt, hogy a csatából utóbbi jön ki győztesen, ha figyelembe vesszük, hogy a Black Ops 2-nek egy hét kellett a 11 millióhoz. Bhatia állításaiból nem következtethető ki egyértelműen, hogy összplatform vagy konzolos eladásról beszél-e, ugyanis a GTA V esetében korántsem biztos a PC-s kiadás megjelenése, a Call of Duty ellenben igen masszív PC-s vásárlói bázissal rendelkezik, és száz százalékos biztonsággal állíthatjuk, hogy az új epizód is lesz PC-re.

Bhatia azt is kiszámolta, hogy mire elkészül a játék, a fejlesztési költség 137,5 millió dollár körül lesz. Számításának alapjául becsült adatok szolgálnak, miszerint a játékon öt éve nagyjából 250 fejlesztő dolgozik. Ha sikerült 15 millió példányt eladni, a Take Two pedig nem költ indokolatlanul sokat a marketingre (minek is?), a nyereség 193,6 millió dollárra becsülhető. A Grand Theft Auto V megjelenése a korábbi állításokkal ellentétben szeptemberre esedékes.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)