Hirdetés

Grand Theft Auto V PC, Dying Light - 2015. januári játékmegjelenések

|

Januárban egyértelmű, hogy a Grand Theft Auto V PC-s változatának megjelenését várjuk a legjobban, de egyébként sem lesz ez egy rossz hónap.

Hirdetés

Reméljük a tavalyi év utolsó napjaiban mindenki befejezett mindent, amit szeretett volna, és úgy készülhet 2015-re, hogy már csak az idei megjelenésekkel foglalkozik. Lesz mivel játszanunk, rengeteg nagy cím rendelkezik már rögzített megjelenési dátummal (amihez mostanában egyre nehezebben tudják tartani magukat a fejlesztők, de talán idén ez is másképp alakul), és sok olyan van, amiről csak azt tudjuk, hogy valamikor idén kapjuk kézhez, de akárhogy is, egy pillanatig sem fogunk unatkozni. Január első felében inkább az indie-k dominálnak, de az utolsó napokban beindul a buli, és a Grand Theft Auto V PC-s változata mellett a Dying Light, a Saints Row IV: Gat out of Hell és néhány remaster, köztük a Resident Evil HD és a Grim Fandango Remastered is kihalássza pénztárcánkból az utolsó filléreket. Aztán jön a február, és a helyzet csak hangyányit lesz könnyebb.

Captain Toad: Treasure Tracker - január 2. - Wii U [Előrendelés]

A Nintendo rendkívüli gondossággal az év második napjára bedobja idei első exkluzívját, a Japánban novemberben, az Egyesült Államokban december elején, az Egyesült Királyságban pedig pár nappal karácsony előtt megjelent Captain Toad: Treasure Trackert, ami egy a Super Mario 3D Worldben látott minijáték továbbgondolása. A platformerben Toadot vagy Toadette-et irányítva kell eljutni a pályákon található csillagig, miközben leverünk mindenkit, aki ezt megakadályozná. A gamepad érintőképenyőjével mozgathatjuk a platformokat. Támogatja az Amiibo figurákat is, de Captain Toad Amiibót egyelőre még nem jelentettek be. Az alábbi trailer mindent elmond, amit tudnotok kell.

Warhammer Quest - január 7. - PC, Mac, Linux

Tavaly jelent meg mobilra a Warhammer Quest, de a készítők úgy gondolták, számítógépeken is helye van, úgyhogy januárban megjelenik a PC-s, Mac-es és Linuxos változat is. A klasszikus társasjáték alapjaira építkezik, egy csapat fejleszthető hőst irányítunk különböző katakombákban, ahol orkokat, trollokat, goblinokat, és egyéb nembarátokat lenyomva juthatunk loothoz. Alapből négy hősünk van, de továbbiakat vásárolhatunk, ha ez nem lenne elég.

 

Funk of Titans - január 9. - Xbox One

A Funk of Titans ugyancsak egy platformer, amiben érmeket kell gyűjtögetni negyven pályán keresztül, miközben funky szól. És nagyjából ennyi, van néhány bónusz pálya is, ami feldobja egy kicsit, de még a launch trailerben sem látszik igazán, hogy mitől lenne oly' nagyon különleges. Meglátjuk kicsit több, mint egy hét múlva.

 

Disorder - január 13. - PC

A változatosság kedvéért a sort újfent egy platformer folytatja, de ez azért már lényegesen küönbözik minden eddigitől. A Disorderben a főhős emlékeit élhetjük újra úgy, hogy folyamatosan váltogatunk az egyes helyszíneket sötét és világos (boldog és szomorú, ha úgy tetszik) változata között. Nem egy vidám történet, de elgondolkodtató, és mivel több díjat is nyert már (például az SXSW-n), érdemes lesz rápillantani.

Duke Nukem 3D: Megaton Edition - január 14. - PlayStation 3

A Duke Nukem 3D: Megaton Edition maga már nem új, de PS3-ra csak most jön el, úgyhogy örülhet az, aki konzolon akar nosztalgiázni. A csomagban a Duke Nukem 3D: Atomic Edition és három kiegészítője, valamint a játék eredeti, 1996-ben megjelent vátozata található. Semmi fölösleges cukrozás.

Tristoy - január 15. - PC, Mac, Linux

Ugyancsak platformer, de ez most két főre. Egy ősi erődből kell megszökni folyamatos együttműködéssel, viszont nem csak a feladatok megoldásához, de a morális dilemmák eldöntéséhez is két ember kell. Azért valószínűleg nem fog barátságokat tönkretenni, de ellentétes vélemények esetén egy rossz döntés után a másik fél barátja képébe vághatja, hogy ő megmondta. Az pedig mindig jó móka.

H1Z1 [Early Access] - január 14. - PC

Amikor a DayZ Standalone „megjelent”, hirtelen mindenki bejelentette, hogy zombis MMO-t készít. Köztük volt a Sony is, aki a Bohemiához hasonlóan szintén előbb kiadja az alphát (pénzért, persze, de később free-to-play lesz), majd valamikor 2015-ben talán a teljes játékot is. Talán. PC-exkluzívként indul, de ha elkészül, PlayStation 4-re is megjelenik. A fejlesztők egyébként kijelentették, hogy eleinte nem lesz jobb állapotban, mint a DayZ, úgyhogy aki megveszi, az legyen tisztában azzal, hogy egy félkész játékot kap, és az elvárásait is ennek megfelelően lője be.

Blackguards 2 - január 20. - PC, Mac

A The Dark Eye szerepjáték szabálykönyvön alapuló Blackguards sorozat második része is ugyanúgy egy stratégia-RPG lesz. Visszatérnek az első rész karakterei is, akik sokat változtak azóta, de az új főszereplő Cassia, akinek egyetlen célja, hogy a Shark Throne-ról uralkodhasson, és ebben három Blackguar segíti. Néhol egyszerűsítettek, máshol átgondoltak dolgokat, és sok újdonságot építettek be a játékosok visszajezései után.

Citizens of Earth - január 20. - PC, PlayStation 4, Wii U

A Citizens of Earth először Kickstarteren próbált szerencsét, de miután a kampány nem sikerült, az Atlus karolta fel a projektet. A játékban a „világ alelnökeként” játszunk. Miután az úriember elfoglalja tisztségét, a Föld emberei megőrülnek, nekünk pedig 40 játszható karakterből kell megalkotnunk egy csapatot, akik kiderítik, mi áll az őrület hátterében, és elvégeznek helyettünk annyi piszkos munkát, amennyit csak lehet.

Resident Evil HD Remaster - január 21. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Idei első remasterünk egy igazi klasszikus, a legelső Resident Evil (2002-es felújításának) újrakevert változata. Minden, amit szerettünk, megmaradt, de a textúrák részletesebbek, a környezet élethűbb, és tulajdonképp minden szebb és jobb. Még az irányítást is átdolgozták, de aki hozzászokott a régihez, válaszhatja azt is.

Grey Goo - január 23. - PC

2014-ben aránylag sok stratégiai játékot kaptunk, és reméljük, ez idén is így marad. A Grey Goo kezdetnek nem rossz. A játék a műfaj gyökereihez nyúl vissza, nagyobb hangsúlyt helyez a taktikázásra, és nem az a fontos, hogy minél több utasítást adjunk ki, hanem hogy azt a néhányat, amit kiadunk, minél okosabban tegyük. Íme egy hosszabb, a fejlesztők által közzétett 4 fős FFA meccs játékmenet videója, nézzetek bele.

Saints Row: Gat out of Hell - január 23. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One [Előrendelés]

A Volition még nem akarja teljesen maga mögött hagyni a Saints Row IV-et, de azért a Gat out of Hell több annál, hogy szimpla DLC-ként kapjuk meg. A játék önállóan futtatható, egyfajta spin-off, ugyanis Johnny Gatet és/vagy Kinzie Kensingtont (ha egyedül játszunk választhatunk, ha valakivel co-opban, akkor értelemszerűen eloszlanak a szerepek) irányíthatjuk, akiknek a pokolszerű New Hadesba kell utazniuk, hogy megmentsék az elnököt, akit a Sátán rabolt el, hogy hozzáadja a lányához. Gat és Kinzie új különleges képességeket kapnak (mint az angyalszárnyakkal repülés), lesz egy rakat új fegyver (fotel-gépfegyver, sáskavető stb.), de ami a legzseniálisabb, azok a musical betétek. A játékmenet egyébként annyiban eltér, hogy különböző tevékenységek teljesítésével kell felbőszíteni a helyi górét, így vihetjük tovább a történetet.

Saints Row IV: Re-Elected - január 23. - PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

A Saints Row: The Third, majd a Saints Row IV sikere megmutatta, hogy a sorozatnak folytatódnia kell, de most még muszáj megállni egy pillanatra, hiszen úgy nem mehetünk tovább, hogy a konzolosok táborához újonnan csatlakozók még nem játszottak a negyedik résszel. A játék minden DLC-jével és a Gat out of Hellel egybecsomagolva érkezik PlayStation 4-re és Xbox One-ra, és a grafika felturbózása mellett bekerülnek a hangutasítások és a fegyverek modolásának lehetősége is.

 

Grand Theft Auto V és Grand Theft Auto Online - január 27. - PC [Előrendelés]

Ha valamit, ezt fölösleges részletezni. Közel másfél év várakozás után, az ősi jóslatoknak megfelelően PC-re is megjelenik a Grand Theft Auto V és vele együtt a Grand Theft Auto Online, és hoz mindent, amit a PlayStation 4-es és Xbox One-os változatban láttunk. Az FPS-mód mellé társul a nagysikerű és elmaradhatatlan videoszerkesztő is, kíváncsian várjuk, most milyen művek születnek. Mivel kimondottan PC-s trailer jelen pillanatban még nincs, álljon itt a PS4/Xbox One-os.

Grim Fandango Remastered - január 27. - PC, Mac, Linux, PlayStation 4

Nagyon örülünk, hogy a LucasArts kvázi megszűnésekor a Grim Fandango jogait sikerült Tim Schafernek megszereznie, mert így nem csak hogy elkészülhet a remaster, de az készítheti, aki az eredetit magát. A Grim Fandango Remasteredben mindenen javítottak, amin tudtak, a textúrákat, a fényeket, és egy rajongói moddal még az irányítást is modernizálták, a zenéket pedig a Melbourne-i szimfonikusok segítségével rögzítették újra. Akinek nem tetszik az új látvány, egy gombnyomással válthat a régi és felújított grafika között. A rajongóknak már csak azért is különösen érdemes kipróbálni, mert bizonyos pontokon meghalllgathatjuk a fejlesztők hozzáfűznivalóját.

Raven’s Cry - január 28. - PC, Mac, Linux, SteamOS, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4

Nem mintha elhittük volna, hogy januárban tényleg megjelenik a Raven's Cry, de a rend kedvéért újra betesszük. Hátha. Mindent tudtok már róla, amit tudni lehet.

Heroes of Might and Magic III: HD Edition - január 29. - PC

A hónap előreláthatólag utolsó újrakeverésére legbelül talán mindannyian vágytunk egy kicsit, a Heroes of Might and Magic III a sorozat legnépszerűbb darabja (ezt maga a Ubisoft állítja, de nem nehéz vele egyetérteni). Online és helyi multiplayer, valamint páyaszerkesztő is kerül bele, és ahogy az illendő, feljavítják a textúrákat, amennyire tudják.

Dying Light - január 30. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

A Dead Island 2-t nem a Techland fejleszti, így a zombis játékokban némileg már jártas lengyel fejlesztőcsapat figyelme már másfelé irányul. A Dying Light egyfajta zombis Mirror's Edge, melyben egy zombikkal elárasztott városban kell különböző feladatokat teljesíteni. Nem a hentelés a lényeg, ha túl sok zombival kerülünk szembe, érdemes elszaladni, viszont mivel főhősünk egy kisportolt figura, nem okoz neki különösebb gondot a kerítéseken átugrás, épületekre mászás, és úgy összességében a parkour. Nappal gyűjtögethetjük a túléléshez szükséges dolgokat, éjszaka viszont erősebbek a fertőzöttek, méginkább óvatosnak kell lenni.

Life is Strange: Episode 1 - január 30. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360

A Dontnod Entertainment második játéka sokban tér el a Remember Me-től, de ez igazából nem is baj, ráérnek még kijavítani annak hibáit mondjuk egy remasterben, ha nem is folytatásban. A Life is Strange egy ötepizódos kalandjáték, melyben egy Max nevű diáklány rájön, hogy vissza tudja pörgetni az időt. Ezután nem sokkal egy barátnőjével együtt elkezdenek nyomozni egy eltünt társuk után. Akárhányszor Max megváltoztat valamit a múltban, az hatással van a jövőre, úgyhogy jól át kell gondolni, hogyan döntünk. Érdekesen hangzik, remélhetőleg most tényleg kiaknázzák a mechanika lehetőségeit, nem úgy, mint a Remember Me-nél a memóriamanipulálást.

2015. februári játékmegjelenések

There Came an Echo - február 1. - PC, Mac, Linux, PlayStation 4, Xbox One
Akiba’s Trip: Undead & Undressed - február 6. - PlayStation 4
Ubinota - február 6. - PC
Evolve - február 10. - PC, PlayStation 4, Xbox One
Dragon Ball Xenoverse - február 17. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One
Total War: Attila - február 17. - PC
Resident Evil: Revelations 2 - Episode 1 - február 18. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One
American Truck Simulator - február 20. - PC
Dead or Alive 5: Last Round - február 20. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One
The Order: 1886 - február 20. - PlayStation 4
Resident Evil: Revelations 2 - Episode 2 - február 25. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One
Trainz: A New Era - február 27. - PC

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)