Hirdetés

Greenpeace üzenete a Microsoftnak és a Nintendónak - legyetek sokkal környezetbarátabbak!

|

Nagyon helyesen egyre fontosabb dolog környezetünk védelme - remélem nem túl későn ébredt rá erre az emberiség...

Hirdetés

A Greenpeace, a világ legnagyobb és legismertebb környezetvédő szervezete rendszeresen tesz közzé "zöld elektronikai útmutatókat".

Ezekben az útmutatókban meg lehet nézni a nagy elektronikai cégek teljesítményét a környezet védelmének szempontjából - a jelentés igen részletes, aki meg szeretné tekinteni, itt töltheti le.

Aki megelégszik a mi kis rövid elemzésünkkel, annak elmondhatjuk, hogy jelenleg a Nokia a "legzöldebb" elektronikai cég a világon 7,3-as osztályzattal (10 a maximum), őket szorosan követi a Sony Ericsson... Ami szomorú az inkább az utolsó két helyezett, az 1,4 pontot elért Nintendo és a 2,4 pontot elért Microsoft, illetve olyan cégek erős visszaesése az előző jelentésekhez képest, mint a Dell, LG vagy a Samsung.

Ami miatt a Nintendo ilyen csúnyán hátul végzett az az üvegház-hatást keltő gázok kibocsájtása és az elektronikus szemét újrahasznosításának hiánya volt. A Microsoft "EPIC FAIL"-je, azaz nagy bukása a kockázatos nyersanyagok megfelelő kezelése volt. A Sony egész jól teljesített több kategóriában is, ők is az elektronikus szemét újrahasznosításával buktak a legnagyobbat.

Íme, a nagy cégek "zöldessége" grafikailag ábrázolva:

Aki a részletekre kiváncsi, a cikkben belinkeltem a komplett jelentést tartalmazó .pdf linkjét

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)