Hirdetés

Gengszterek, fura konzolok és az indiai Jack Bauer - mi történt a héten?

|

GTA 5 előzetes, új Nintendo konzol, Xbox One és PS4 párbaj, rengeteg teszt és pletyka futott be hozzánk a héten. Lett egy új Jack Bauer is.

Hirdetés

Itt van az ősz, itt van újra - nyilván vasárnap rúgja tökön a nyári nap sugárát, de nem is olyan nagy baj ez, ha az embernek éppen a gép előtt kell ülnie, hogy elmesélje a hét - szerinte - legérdekesebb történéseit a játékiparban.

Elvégre nincs is nemesebb feladat a vasárnapi munkánál, melyet csinovnyik lelkem oly mohó lelkesedéssel fogad, mintha csak ugráló menyecske lenne az öröm temploma előtt. Mondjuk így:

Már csak azért is, mert van újabb mémpályázat a GSO-n, erre szeretnélek titeket most is invitálni, mert sok kellemes percet okoztok nekünk a beküldött pályaművekkel. Legtöbbjüket a GameStar Facebook oldalán is láthatjátok, szóval érdemes a közért cselekedni, az örökkévalóságban visszhangoznak majd tetteitek. Aztán van itt még egy GameStar Táboros nyereményjáték, minden táborozó azonnal fáradjon oda és válaszoljon a kérdéseinkre. Emellett még szolgálati közlemény kategóriájába sorolható a PC World Online megújulása, amelyet Disorder tákolt össze nektek (is) sok szeretettel. Írt is erről egy szösszenetet, nem mindenki nevetett rajta. Én hangosan. Eltérnek az ízlések...

Például az sem jött be mindenkinek, hogy a Nintendo kiad egy 2DS nevet viselő viselő kézikonzolt, amiben ugye nem lesz 3D. 

Persze nem lehet mindenkinek minden egyformán szép és jó (ezt mi pontosan jól tudjuk itt a GSO-n), de azért viszonylag nehéz elképzelni, hogy a South Park: The Stick of Truth nem lesz mókás. Sajnos a kiszivárgott gameplay már sehol sem érhető el, de most elmesélem gyorsan milyen volt: állat. Lépjünk is tovább. Az megvan, hogy Danny DeVito hogyan nézne ki Gears of War karakterként? Kattintsatok ide, ha akarjátok látni, szerintem egyszerűen csodás, mintha csak ma lett volna, hogy rendőrként vetkőzött...

Mivel nem titkoltan heti összefoglalónk szubjektív műfajt képvisel, így megengedem magamnak, hogy nyíltan kimondjam: nagyon várom a GTA 5-öt. Nem csak én vagyok így ezzel (elég rosszul keresne a Rockstar), így most el is készítettünk nektek egy Grand Theft Auto V aloldalt, itt minden hírt megtaláltok, ami csak fontos. Még egy retro visszatekintő is készült a 2D-s GTA éra nagy pillanatairól, és persze a hivatalos GTA 5 előzetes is lement a héten, valamint a Social Club változásairól is írtunk. A Grand Theft Auto IV is felmerült, sajnos egy tragikus gyilkosság kapcsán, megint a szokásos vita folyik, de inkább ne menjünk bele (ezredszer is), csak nagyon sajnálom az egészet. Ahogy azt is, hogy nem lesz újgenerációs GTA V, pedig egy elszólás miatt sokan felvonták a szemöldöküket. Továbbra is azt gondolom, hogy ha PC-re jöhet majd (már amikor jöhet), akkor lesz valami next-gen verzió is, legyen igazam.

Van még egy csomó érdekes hír a játékiparból, de én nem bírom tovább: az megvan, hogy lesz indiai 24 sorozat? Ráadásul Omar Hassanból lesz a lokális Jack Bauer (aki látta a nyolcadik évadot, az tudja kiről beszélek), nekem nagyon furcsa ez a váltás. Nézzétek meg a trailert, azt hittem, hogy lesz benne táncos rész is, de nem. 

Na de akkor vissza a játékokhoz: természetesen nem telik el hét Assassin's Creed IV nélkül, a Battlefield 4 kapcsán is megismerhettük az összes induló játékmódot, sőt, még azt is megtudhattuk, hogy milyen lesz a Commander Mode. A Mega Man rajongók is örülhettek egy kicsit, mert más névvel (amolyan plagizált formában, mivel nem a Capcom áll a projekt mögött) visszatérhet hősük - persze csak közösségi kalapozás után. A Stronghold: Crusader 2 készítői is pénzt szeretnének munkájukhoz, de még Uwe Boll is kunyerál, hogy elkészíthesse a Postal 2 filmet. Hát nem csodás?

Eggyel (de tényleg csak eggyel) jobb kezekben lehet a World of Warcraft mozi sorsa, amit jó eséllyel már jövőre elkezdenek forgatni. Ha pedig Quentin Tarantino rendezett volna MINDEN gyerekfilmet, akkor lenne csak az életünk csodaszép. Bambi üt!

Oké, már megint a másról beszélek, pedig ez a GameStar. Szóval vissza a játékokhoz, mert akad még téma bőven: először is új képek és videó is érkezett a Dragon Age: Inquisition kapcsán, beesett mellé némi gameplay és persze a sárkányokról is értekeztünk kicsit. Örömködtünk azon is, hogy lesz a Halo 4-ből és a Borderlands 2-ből is Game of the Year kiadás, és nyomtunk egy nagy puszit az első születésnapját ünneplő Steam Greenlight indie-barát homlokára. A The Sims 4-ben pedig lehet kövér és önértékelési zavarokkal küszködő karakterekkel is játszani, így lesz még több tinilány boldog a világon. 

Túl sokat aggódok anyukám szerint is, persze nem kell mindenkinek ezt tennie. A Microsoftnál például nem okoz problémát, hogy éppen honnan és hova tart a cég, az Xbox One megjelenés majd lesz valahogy, véget ér az MS pontok szép világa, nem jön vissza a DRM, meg akkor már nevet is változtatnak. Egy hét alatt. A Sony ráérősebb, nekik most elég biztosra menni. Ja, és akarok egy PlayStation 3-at, most már nem csak a The Last of Us miatt, a Beyond:Two Souls is kerülget rendesen és méreget. Kinézett magának.

A hét túlzásának tartom, hogy a Need for Speed Underground 3 kapcsán a Criterion utódai 15 milliós várt eladást irányoznának elő, nem egészen itt tart most az ipar, szerencsére a jó autós játékra váró közönségnek ott van reménysugárként a DriveClub is (bár erről megoszlanak a vélemények, de én a reménykedők táborában vagyok), ami most gameplay videóval izgatja a népet. 

Végül, de nem utolsó sorban pedig jöjjön a "GameStar majd megmondja jól" rovat, melynek keretében született itt néhány érdekes anyag, például a legrosszabb gyűjtői kiadások kollekciója (a Riptide miatt még mindig megdobálom macskapiszokkal Pacát, de végülis értem az érvelését), egy Lost Planet 3 teszt, egy Rayman Legends teszt, egy Jack Keane 2 teszt, valamint egy Europa Universalis IV teszt is (jövő héten jön a Diablo 3 konzolos verzió és a Total War: Rome II is, készüljetek).

Annyi minden történt még, és biztosan ki is hagytam valamit, de szerencsére itt az egész GSO, hogy felfedezzétek, olvassátok, merítkezzetek a gamer életforma pozitív energiáiból. Ha pedig szomjasak lennétek, tudjátok a varázsszót: "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)