Hirdetés

GTA para, lövések az űrben és a GameStar rejtély - mi történt a héten?

|

Lehet lőni az űrben? Ki játszik már a GTA 5-tel? Mi lesz a szeptemberi GameStar magazinban meglepetésként? Vagyis röviden: mi történt a héten?

Hirdetés

A kérdésre pedig rövid a válasz: elképesztően sok dolog történt a héten. Nem tudok (nem is célom) minden érdekességről most itt beszámolni, ezért elsőként azt javaslom hogy tessék minden nap átfésülni a GSO-t, már napi 20-25 anyag vár titeket mifelénk hírek, előzetesek, tesztek, érdekességek, mókás kikacsintások formájában. Ez persze azt jelenti, hogy sokkal nehezebb heti összefoglalót írni, lettem volna inkább bányász, nem sírnék ennyit.

Szóval kezdjük is a szolgálati közleményekkel. Megint lesz GameNight szeptember 27-én, ahol többek között a havi mémpályázat nyertesét is megajándékozzuk. Szóval jöhetnek még a művek, nagyon szeretjük őket, ne hagyjátok abba. Emellett lehet még tippelni hétfő délig arra, hogy mi is lesz a 2013/09-es GameStar magazin meglepetése, a szerencsés nyertes jutalma egy GameStar magazin és annak meglepetése lesz. 

Tudom, hogy sokan annak örültek a héten, hogy megjelent az ArmA 3, vagy hogy új infók derültek ki a Dark Souls II kapcsán, a Diablo III Reaper of Souls szivárgás is nagy port kavart, és az InFamous: Second Son előzetesünket is nagyon szívesen ajánlanám mindenki figyelmébe, ahogy az éppen ma kikerült Thief kedvcsináló sem utolsó darab, de ezek most a totális érdektelenség falaiba ütköznek. Még nálam is. Egyértelmű, hogy most minden a GTA 5 körül forog, ha tetszik, ha nem. Izgatottak vagyunk, reméljük, hogy tényleg ez lesz az év játéka, RG-nek már abból is elege van, hogy mindenhol csak erről van szó, mert retteg a spoiler-veszélytől, a túlzott hype utáni csalódottságtól, és ha meglát egy GTA hírt, máris ez történik: 

Szóval bocs, RG, de nem vagyunk bányászok (pedig most jó lenne a föld alatt, GTA hírektől elbújva kényelmesen követ aprítani, nem csak repkedni önfeledten), szóval muszáj a Grand Theft Auto V bűvkörében tántorogni. Nem csak azért, mert ez a dolgunk, hanem azért, mert mi is meg vagyunk már bolondulva, annyira kíváncsiak vagyunk, hogy milyen lesz az ötödik hőseposz. Hogy lehet-e még olyat. Ad-e vajon az IGN megint 10 pontot. Mi is kipróbáljuk egyébként azonnal, amint lehet, élő közvetítéssel nektek, de ez még holnap elválik. Persze vannak nálunk lényegesen rosszabb arcok, akik a virágboltos verzióval sokkolják a jónépet, én ebbe bele sem néztem. Nem csak azért, mert érzek némi tiszteletet a világ legdrágább játéka iránt (mert érzek), hanem mert az első nagy rohamot akarom átélni, és persze a Grand Theft Auto Online sem utolsó érv itt. De mindegy is, nem moralizálni akarok, így is fogy majd rendesen a játék, megismerjük Los Santos minden apró részletét, az összes karaktert, a magával ragadó GTA érzést. Ja, és ha lenne még kétség, hogy milyen méretű világ is vár felfedezésre, akkor íme egy kis vizuális segédeszköz:

Kemény lesz. Bár nem annyira kemény, mint annak a hülyegyereknek a feje, aki petíciót indított, hogy ne legyen GTA 5 PC-re. Nem is mondok erre semmit, elmondták már előttem oly sokan mások, miszerint az anyjával hogyan és mit. Ennek fényében egy lehetséges GTA mozi már csak olaj a tűzre, erre is biztos érkezik valami tiltakozás, bár ehhez már hozzá vannak szokva a Rockstar munkatársai

Muszáj beszélnem kicsit a rossz hírekről is: bezárt a Blitz Games Studios, a Criterion Games 17 főre csökkent, miután mindenki átment a Ghost Games-hez az új NFS játékot reszelni, Argentínában borzalmasan drága lesz a PlayStation 4, a játékpiac is komolyabb átalakulás előtt áll, és sikerült bravúrosan a legszerencsétlenebb időpontban CS bulit tartani. De ez mind semmi ahhoz képest, hogy Justin Bieber lehet Robin. Nincs az a rossz a pocsék Harry Potter mozi, ami megközelíthetné ezt a kellemetlen mentális lúdbőrt. Popszakma, tessék. Minden nagy színész zenészből lesz amúgy, itt a bizonyíték... 

Ezen a héten volt egy japán Sony konferencia, megtudtuk, hogy a PlayStation 4 lesz a népszerűbb konzol, láttuk az Xbox One-t működés közben, Vin Diesel pletykált kicsit az új Riddick játékról, kipróbáltunk egy 8-bites Trónok harca játékot, és bár senkit sem érdekelt nálunk, én azért nagyon örültem neki, hogy új Star Wars Pinball asztalok is érkeznek. A közvélemény persze Grabowskit követeli, és a Call of Duty-t fikázza (közben újabb rekordokkal segítve a játékot). Bármi van, ebben a két dologban biztosak lehetünk (mint ahogy abban is, hogy a Gyalog Galopp egy dráma, de ebbe most nem is mennék bele részletesen). Szóval megjött az új Call of Duty: Ghost előzetes, amelyből kiderült, hogy lehet lőni az űrben, és ettől az egész világ jelentősen pocsékabb hely lesz. És már a távcsöves puskák sem a régiek, megette a fene az egészet. Csak a kutya maradt az én vigaszom.

Persze a Battlefield 4 kapcsán sem maradtunk a héten infó nélkül. Például befutott a hivatalos gépigény, kell majd költeni PC-re is, ha teljes szépségében élvezni akarjuk a játékot, de hamarosan bétázva is kipróbálhatjuk, mit is tud az EA reményteljes lövöldéje. A konzolosok pedig olcsóbban léphetnek majd generációt, ha a sors úgy hozza, tehát mindenki elégedett lehet. Még azok is, akik mindenben a pimpelés lehetőségét keresik:

A Ubisoft sem tétlenkedett, olyan címek bejelentéseit kaptuk a héten, mint a Tom Clancy's EndWar Online, a Valiant Hearts: The Great War (én ezt várom a legjobban), vagy a Child of Light, de a már rövidtávon várós címek terén sem maradtak adósaink. Jön egy Assassin's Creed mobilra, csajok is lehetnek orgyilkosok, az Assassin's Creed IV: Black Flag kapcsán pedig az élőszereplős és az in-game kedvcsinálás is elég jól megy. És akkor még a korona ékkövének ott van a Watch Dogs, amely méltatlanul szorult háttérbe a GTA 5 felhajtás miatt, de ettől még rettenetesen várós.

Szóval én már azt sem tudom, hogy merre kapkodjam a fejem. Az eddig olvasott dolgok csak töredékei annak, ami ezen a héten történt, mert még nem is beszéltem a The Sims 4 előzetesről, vagy a Beyond: Two Souls zsenialitásáról, ecsetelhetném még az MMO-s GameStar sorozat nagyszerűségét is, vagy akár a Halo Cortanajának groteszk feléledéséről is ejthetnék pár szót. Írógörcsöm lenne, ha mindent megosztanék veletek, ami nem egészséges dolog, lehettem volna inkább bányász, akkor most nem kellene ilyen szörnyű hivatással küzdenem. 

Remeg is már a kezem. Alig bírom már leírni (mert nem vagyok bányász), és tényleg csak azért teszem, hogy folyadékhoz jusson minden drága olvasó: "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)