Hirdetés

GTA V sztori-DLC, GTA Online játékmód és Bully 2 - ezeket a projekteket kukázta a Rockstar

|

Adatbányászok túrtak elő bizonyítékokat olyan projektek létezésére, amelyekről végül a Rockstar különböző okokból lemondott, nekünk meg fájhat a szívünk.

Hirdetés

Már túllépett a 190 millión, tehát egészen közel jár a 200 milliós álomhatárhoz a Grand Theft Auto V eladott példányszáma, ami még úgy is elismerésre méltó eredmény, hogy ezt a Rockstar Games tíz év alatt érte el három konzolgeneráció hat gépén, valamint PC-n. Ehhez a kiemelkedő sikerhez azonban valószínű, hogy önmagában kevés lett volna Michael, Trevor és Franklin számtalan ponton összefonódó története, a GTA V sokkal inkább az online multiplayernek köszönheti, hogy képtelenség kiszorítani az eladási toplisták élvonalából.

Nem csoda, hogy single-player kiegészítők gyártása helyett a Grand Theft Auto Online támogatása élvezett prioritást, mindazonáltal volt idő, amikor a Rockstar komolyan fontolgatta, hogy nem hagyja magukra sztoribővítményeket igénylő vásárlókat sem. Erre utalnak legalábbis a billsyliamgta nevű Twitter/X-felhasználó fiókján közzétett, más adatbányászok által a felszínre hozott fájlok, amelyekben feltűnik Trevor neve a jetpack-kel együtt. A hátirakéta végül a The Doomsday Heist pakk részeként debütált a GTA Online-ban, a sztorimódba csak a moddereknek köszönhetően került be.

Hirdetés

De hogy a multis élményeket előnyben részesítő játékosok öröme se legyen teljes, újabb bizonyíték erősítette meg, hogy ők sem kaptak meg minden tervezett tartalmat. Még tavaly nyáron írt arról a Bloomberg, hogy a Rockstar George Floyd meggyilkolása miatt hagyta a fiókban a Cops 'n' Crooks játékmódot, amelyben a játékosok különböző szerepekbe (Cop, Crook, Enforcer, Hacker, Officer, Sodier, Tactical, Tech) bújhattak volna. Arról nincs tudomásunk, hogy pontosan mit is kellett volna csinálniuk, de ha minden igaz, különféle képességek dobták volna fel a játékmenetet és az ajtók betörésének lehetőségével együtt.

Végezetül a Bully 2-re is találtak utalást a GTA V adatbázis fájljában kutakodva, bár ebből semmilyen új információ nem derült ki. A Rockstar Vancouver 2006-os alkotásának esetleges folytatásával kapcsolatban időnként felröppen egy-egy pletyka, olykor megbízható forrásból is, ám ahogy az ezt megelőző években, úgy idén sem fennénk rá mérget, hogy egyszer csak bejelentik az idősebb és érettebb Jimmy Hopkins újabb iskolai (sőt, talán már egyetemi) kalandját. Most amúgy is a Grand Theft Auto VI formális leleplezésére készül a Rockstar, nem kizárt, hogy a trailer lesz a magyar idő szerint december 8-án, hajnali 1:30 és 5:00 közé belőtt The Game Awards 2023 egyik főattrakciója.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)