Hirdetés

GTAIV - Enyhített másolásvédelem a dobozos verzióhoz

|

A GTAIV asztali rendszerekre érkező verziója rendelkezik másolásvédelemmel, azonban hosszabb pórázra engednek bennünket.

Hirdetés

A Spore hetekre befészkelte magát különböző botrányos beszámolókba és drákói másolásvédelme miatt ezrek postáztak csőbombákat szegény kiadójának, az Electronic Arts-nak. A Red Alert harmadik epizódjába beépített védelmi rendszer hallatára újfent lázadozásba kezdtek a játékosok és hullatták egycsillagos értékeléseiket az őserdei diszkontban. Will Wright komoly másolásvédelmi eljárással felvértezett evolúciós produktuma sajnos hatalmas népszerűségre tett szert az underground oldalakon, néhányan kizárólag az „EA öngyilkos" hadjárata miatt folyamodtak erősen megkérdőjelezhető eszközökhöz. A Grand Theft Auto IV hamarosan debütáló PC-s verziója is megpróbálja megnehezíteni a keménykötésű digitális gonosztevők munkásságát, de korántsem szorítanak minket nyomorúságos határok közé. Korábban felmerültek bizonyos találgatások, miszerint a játékot interneten keresztül szükséges aktiválni, nos, a Rockstar illetékesei megerősítettek az értesüléseket és előhozakodtak védelmi rendszerükkel, mint említettük, hosszabb pórázra engednek bennünket.

gta4_3.jpg


Megvásárolt GTAIV példányunkat kizárólag az interneten keresztül aktiválhatjuk, egy rendszerre egyetlen kópia préselhető fel, azonban nem limitálták a telepítések számát. A játék Securom technológiával érkezik, így minden esetben szükséges használunk az eredeti lemezt, természetesen a digitális disztribúciós rendszereken keresztül megvásárolt és letöltött példányok kivétel tárgyát képzik. Ha egyjátékos módban szeretnék aprítani, akkor szükségünk lesz az eredeti lemezre, érintetlen Securom-ra és háttérben futó Games for Windows kliensre. Multiplayer terepekre hajózva, értelemszerűen netelérés és aktív Games for Windows regisztráció szükséges, ha szeretnénk a beépített videó-szerkesztővel elkészült alkotásainkat feldobni a Rockstar oldalára szükségünk lesz egy Rockstar: Social Club felhasználói fiókra is. Akik nem rendelkeznek internetkapcsolattal, illetve nem kívánják kihasználni a GTAIV nyújtotta közösségi lehetőségeket működésre bírhatják játékukat egy olyan gépen, melyen található aktív internetelérés. Ennek a részleteiről később, bővebb információkkal szolgálnak majd a Rockstar illetékesei. Az interneten keresztül megvásárolt példányokra nem érvényes a korlátlan telepíthetési lehetőség, az illegálisan beszerzett másolatok játszhatatlanok lesznek, valamint, ha lecseréljük videokártyánkat vagy processzorunkat könnyen megeshet, hogy újra aktiválnunk kell a játékot.

A fórumban továbbra is várjuk véleményeiteket a játékkal és a másolásvédelemmel kapcsolatban, valamint novemberi számunkban tartalmas GTAIV cikkel csábítunk benneteket. Ha kihagytátok volna, tessék bepótolni a hiányzó karaktereket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)