Hirdetés

Guild Wars 2 - PvP csaták 3 szerver között 2 héten át

|

A Guild Wars 2 tömeges pvp-jét egyelőre WVW néven emlegetik: World vs. World.

Hirdetés

Maga a Guild Wars 2 pvp csata epikusabb, mint amilyeneket eddig ismertünk - a speciális térképeken 3 szerver harcol egymás ellen, 2 héten keresztül úgy, hogy a térkép több, mint 300 játékost fogad egy időben.

Bárki beszállhat - aki nem 80-as szintű, azt a csata idejére felbuffolják 80-as szintű képességekkel, így közel azonos lesz a valódi 80-asakkal.

Aki nyer, annak a szerver-helyezése javul és a következő csatában ennek megfelelő ellenfeleket kap.

A csata maga egy The Mists nevű terület négy térképén folyik - három térképen mindegyik csapatnak "hazai előnye" van, a negyedik, az "Eternal Battleground", a központi térkép.

Mindegyik térképnek vannak erődjei, tornyai, erőforrást termelő táborai, amelyek univerzális erőforrást állítanak elő "utánpótlás" néven. Bármelyik ilyen pont elfoglalása növeli az adott szerver csapatának háborús pontszámát.

Az erődöket nagyon nehéz elfoglalni, hiszen falak és kapuk mellett kemény NPC védők, sőt, erőd-parancsnok boss is lakik bennük - ezekben nincs emberek által irányított védelem.

Teljesen kifejlesztett ostromfegyverzet kell az erődök megtöréséhez, amely lehet Trebuchet, Arrow Carts, Catapults, Ballistae és Siege Golems. Az ostrom-fegyverzet megépítéséhez "utánpótlás" kell, amelyet a játékosok szállítanak. Amennyiben védekeztek, az "utánpótlást" karavánok szállítják, amelyeket meg kell védeni.

A guildek elfoglalhatnak erődöket és tovább is fejleszthetik ezeket. Aranyat kell fizetni, majd meg kell várni, amíg az építő NPC-k megjönnek és tovább építik az erődött. A védő NPC-k is fejleszthetőek arany segítségével.

Speciális Orbs of Power-ekért is folyik a harc a Guild Wars 2 WVW-ben, amelyek minden szerver saját térképének szívében, egy erődben találhatóak. Ezt egy Keeper nevű boss védi. Amennyiben ezt sikerül ellopni és feláldozni egy Altar of Powernél (amely minden erődben megtalálható) akkor az egész szerver/team képességei buffolódnak.

Bár az 1-es szintű karakterek felbuffolódnak majd 80-as szintre, nem lesznek olyan erősek, mint az igazi 80-asok. Az igazi 80-asok előnyben lesznek, bár a harc nem egy csapással fog eldőlni.

Mit tudnak csinálni az alacsonyabb szintűek? Az ostromeszközök személyzeteként, faljavítóként, ellenséges dolyakokra vadászó önkéntesként és dolgozhatnak, így mindenki megtalálhatja a helyét a The Mistsen zajló csatában.

A csata ritkán zajlik majd egy az egyben, így csapat nélkül jobb ki sem mozdulni - a megölt játékos lootot dob majd, de ha Téged megölnek nem veszítesz a tulajdonaidból semmit. A loot a szintnek megfelelő lesz. Egyébként NPC-ket is meg lehet majd győzni, hogy Veled harcoljanak, például ogrék is csatlakozhatnak majd hozzád.

A Guild Wars 2 nyílt bétája márciusban várható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)