Hirdetés

Guitar Hero: Metallica - Előzetes

|

A legtöbbet és leghangosabban követelt Guitar Hero kiegészítő megjelenése már itt van a nyakunkon. Dübörög a metál, zúz a Metallica.

Hirdetés

A Guitar Hero franchise négy év alatt lenyűgözÅ‘ magasságokba emelkedett, és az eredeti fejlesztÅ‘k távozása ellenére töretlenül tartja vezetÅ‘ pozícióját a saját műfajában. Az egykor még csupa feldolgozásból álló zenekínálatot felváltották az eredeti számok, a zenészek szinte sorban állnak az Activision ajtaja elÅ‘tt, hogy szerepelhessenek a játékban. A kiadó tavaly rájött, hogy a sorozat népszerűsége elérte azt a pontot, ahol már ismert zenekarok egész kiegészítÅ‘khöz is hajlandóak az arcukat adni, és gyorsan be is fűzték az Aerosmith-t egy hatalmas virtuális koncertezésre. Bár a Guitar Hero: Aerosmith az általános vélemény szerint valahol a „nem rossz" és a „tényleg, volt ilyen rész?" között mozog népszerűségben, a bevétel mégis hatalmas volt, így egyáltalán nem meglepÅ‘, hogy egy évet sem kellett várnunk a következÅ‘, egy zenekart középpontba helyezÅ‘ folytatásra.
A Metallica kiváló választás volt a kiadó részérÅ‘l, mivel a GH: Aerosmith bejelentése után Internet-szerte beindult a képzeletbeli kívánságműsor, és egyértelműen James Hetfield-ék kerültek ki gyÅ‘ztesen a „ha megjelenne, garantáltan megvenném" versenybÅ‘l. Az illetékesek tehát megkeresték a zenekart, maguk elÅ‘tt tolva egy talicskányi pénzt, és a szerzÅ‘dés hamarosan megköttetett, mi pedig hónapokon belül a világ leghíresebb metál együttesének bÅ‘rébe bújhatunk, hogy aztán pár nap múlva nosztalgiával gondoljunk vissza a Guitar Hero III-ra, amikor a legnagyobb kihívás a pehelykönnyű Through Fire and Flames túlélése volt Expert szinten (na, de errÅ‘l majd késÅ‘bb).

 

Guitar Hero: Metallica - 1. kép Guitar Hero: Metallica - 2. kép

Metál orrba-szájba
Az Aerosmith-hez hasonlóan a Metallica sem csak a zenélésbÅ‘l veszi ki a részét, hanem a játékkal kapcsolatos minden kreatív döntésben komoly szavuk van. ElsÅ‘nek azonnal itt van a történet, melyet személyesen Hetfield írt, és a játékosok egy kis elÅ‘zenekar tagjaiként kezdenek (ejj, sokan szeretnék, ha a zenei pályafutásuk a Metallica elÅ‘zenekaraként kezdÅ‘dne), és csak a rátermettségük bizonyítása után „alakulnak át" a címadóvá.

vek-logo_1.jpg

Továbbá a „vendégzenészek" kiválasztását is a 'tallica tagok végezték, hiszen egy elÅ‘adó dalait játszani még akkor is unalmassá válna egy idÅ‘ után, ha a Metallicáról van szó. A lista többnyire a zenekar példaképeit tartalmazza (Queen, Judas Priest, Lynyrd Skynyrd, Motörhead, stb.) de azért találunk rajta néhány „fiatalabb" bandát is (Mastodon, System of a Down, Foo Fighters, stb.). Persze a fÅ‘ attrakciót azért mégis a fÅ‘szereplÅ‘ zenéi jelentik, és a setlist nem okoz csalódást, lefedi a zenekar teljese pályafutását. Találunk rajta korai, thrash-es számokat (Hit the Lights, Whiplash, Fight Fire With Fire, Fade to Black), késÅ‘bbi heavy metalosabb alkotásokat (Enter Sandman, The Unforgiven, Wherever I May Roam), pár darabot az elvontabb Load /Reload érából (King Nothing, Fuel, The Memory Remains) valamint az egyszem Frantic-et a St. AngerrÅ‘l (egyrészt nem meglepÅ‘, ha ez az album csak ennyivel képviselteti magát, másrészt azonban gyanús, mivel 45 Metallica számot ígérnek a „final" setlisten azonban csak 28 van...).

 

Változások? Köszönjük, de nem
A játékmenet marad az, amit már megszoktunk a Guitar Herótól. Az egyetlen eltérés a PC-re megjelent két részhez (Guitar Hero III és Aerosmith) képest, hogy azóta kijött a World Tour és a Metallica már ennek a motorját használja, azaz már énekes és dobos pozíciót is elfoglalhatunk.

Guitar Hero: Metallica - 3. kép Guitar Hero: Metallica - 4. kép

Sajnos a Neversoft vagy lustaságból, vagy figyelmetlenségbÅ‘l (gyanítom, hogy az elÅ‘bbi, ezt azért nehéz elnézni) csak egy gitársávot különített el a dalokban, azaz nem lesz lehetÅ‘ségünk egy barátunkkal megszemélyesíteni a Hetfield-Hammett duót, az egyik gitárosnak mindenképpen kötelezÅ‘ a basszust játszania. Azt mondtam volna, hogy egyetlen különbség? Hmm... lesz még egy: a játék olyan nehéznek ígérkezik, hogy nagyobb esélyünk lesz a Metallicával élÅ‘ben fellépni, mint (legnehezebb szinten) végigvinni egyes számokat. Némelyik dalt maga a vezetÅ‘ dizájner is lehetetlennek nevezi, ráadásul beépítenek egy Expert+ nehézségi szintet, ahol még egy pedálra szükségünk lesz a dobkészlethez, a duplázás végett. Végül még egy érdekesség a játékmenettel kapcsolatban: a szokásos módon lehetÅ‘ségünk lesz extra karakterek megvásárlására, azonban ezek csak a jelenlegi tagok különbözÅ‘ „skinjeit" és a vendégelÅ‘adók némelyikét jelentik, korábbi tagok nem lesznek köztük, így sajnos Cliff Burton sem. A zenekar azért döntött így, mert úgy érezték, hogy ez megalázná Rob Trujillot, az aktuális basszusgitárost.

 

metaltv2.jpg
 

 

 

metaltv1.jpg
 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)