Hirdetés

Guitar Hero - növekvő zenei készség

|

Bár sokan vádolják a Guitar Hero sorozatot azzal, hogy eltéríti a fiatalokat az igazi gitártól, úgy tűnik, ez nem igaz.

Hirdetés

Egy USA-béli gitártanárokkal készített interjú során ugyanis a riportalanyok arról számoltak be, hogy a játéknak köszönhetően egyre több diákjuk lesz, akit a Guitar Hero vett rá a zenei tanulmányok elkezdésére. Egyikőjük elmondta, hogy korábban a Jack Black főszereplésével készült Rocksuli című film volt hasonló hatással az emberekre: akkor hirtelen kilencéves diákok tömegei lepték el iskoláját. A Guitar Hero játékok pedig minden korosztályra hasonló hatással vannak, számos diákja azzal kezdi az első órát, hogy megkérdezi a tanárt, kipróbálta-e már valamelyik részt. Ráadásul ezek az újdonsült gitár hősök nem is abszolút kezdőként jönnek, mivel a játék hatására jóval fejlettebb ritmusérzékük van, mint hasonló tapasztalattal rendelkező, nem-játékos társaiknak.

Egy másik tanár elmondása szerint ebben az is közrejátszik, hogy a gitárosokat nem feltétlenül ugyanaz inspirálja a zenélésre, mint a többi hangszeren játszókat: aki gitározik, az azért teszi, mert "áthatja a rock'n'roll szelleme", és mivel ezt az érzést a GH-k is remekül kiváltják az emberekből, így felmerül bennük a vágy, hogy órákat gyakoroljanak, majd továbblépjenek a valódi gitárra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)