Hirdetés

Az amerikai gyerekek sokkal szívesebben lennének YouTuberek mint asztronauták

|

Az űrutazás már nem vonzza annyira az embereket, inkább lennének tanárok vagy sportolók. Vagy még inkább influencerek.

Hirdetés

Az elmúlt néhány évben sikerült elérni azt a kritikus tömeget, aminek köszönhetően ha valaki elég ügyes, már itthon is meg tud élni YouTuberként. Nagyon sok fiatalt vonz a szakma, és míg egyesek az álmaik megvalósítását, mások rengeteg pénzt látnak benne. És ez nemcsak nálunk van így.

Hirdetés

Tegnap volt az Apollo 11 fellövésének 50. évfordulója, ennek apropóján kérte meg a LEGO a The Harris Poll közvéleménykutató csoportot, hogy kérdezzenek meg 3000 gyereket az Egyesült Államokban, Kínában és az Egyesült Királyságban, hogy mennyire érdekli őket az űrkutatás.

A "mi akarsz lenni ha nagy leszel" kérdésre Kínában az asztronauta kapta a legtöbb szavazatot, a nyugati országokban viszont messze az utolsó helyen végzett, miközben a vlogger/youtuber kapta a legtöbb szavazatot: minden harmadik gyerek el tudja magát képzelni videósként.  Azért nem teljesen hagyja őket hidegen az űrutazás, hiszen a megkérdezettek 75%-a szerint az emberiség egyszer az űrben vagy egy másik bolygón fog élni, és ők maguk is szívesen mennének el ide.

Valószínűleg nem a Gyulaházán épülő űrközpont fogja meggyőzni a magyar gyerekeket arról, hogy asztronauták legyenek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)