Hirdetés

Gyilkossági kísérlet történt a Konami irodájában

|

Egy alkalmazott egy tűzoltókészülékkel próbált végezni a zaklatással vádolt volt főnökével.

Hirdetés

Akinek volt már elviselhetetlen főnöke, az a legidegőrlőbb munkahelyi pillanatok közben bizonyára eljátszott a tettlegesség gondolatával is, a fantázia és a tényleges elkövetés között azonban éles és széles határ húzódik, amit szerencsére ritkán lépnek át az emberek.

A Konami egy alkalmazottjánál viszont a napokban végképp elszakadt a cérna, és egy tűzoltókészülékkel esett neki a korábbi főnökének, megpróbálva végezni az illetővel.

Hirdetés

Az esetről a Siliconera számolt be először Livedoor News nevű japán híroldal cikke nyomán. A támadás a tokiói Ginza Six irodaházban történt, az elkövető pedig egy 41 éves Konami-alkalmazott, aki korábban hivatalosan is panaszt emelt a 48 éves áldozat ellen munkahelyi zaklatásért.

A támadó hátulról közelítette meg a volt főnökét, és a fején ütötte meg a tűzoltókészülékkel. Az áldozat 1 hétnyi kórházi kezelést igénylő sérülést szenvedett, de a rendőrség szerint csupán azért úszta meg ennyivel, mert a jelenlévő kollégák lefogták a támadót, aki a letartóztatását követő kihallgatás során maga vallotta be, hogy gyilkossági szándékkal lépett fel.

A konfliktus előzményéről cikkünk írásakor csak annyit tudni, hogy az alkalmazott hatalmi zaklatás, vagyis a munkahelyi pozícióval való manipulatív, a bullyinget is kimerítő visszaélés miatt tett bejelentést az áldozat ellen, amikor korábban egy csapatban dolgoztak. A HR vizsgálata azonban nem látta igazoltnak a vádat, és letudták annyival az ügyet, hogy 2020 augusztusában egy másik csapathoz helyezték a 41 éves férfit.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)