Hirdetés

Ha bejött a Stray, akkor az Annapurna most bejelentett játékaira érdemes figyelned

|

Az egyedi játékcsemegék kedvelőinek szólt az idei Annapurna Interactive Showcase.

Hirdetés

Másodjára tartotta meg éves seregszemléjét az Annapurna Interactive, amely csalhatatlan ösztönnel találja meg a felkarolásra leginkább érdemes indie projekteket. Az Annapurna Pictures 2016-ban létrehozott játékkiadója az évek során olyan, sokszorosan díjnyertes alkotásokat juttatott el a közönséghez, mint a What Remains of Edith Finch, a Gorogoa, az Outer Wilds vagy legutóbb a Stray.

Az idei összeállításban egyaránt jutott szerep már megjelent játékok frissítéseinek és új kiadásainak, néhány napon, héten vagy hónapon belül érkező alkotásoknak, valamint olyan címeknek is, amelyekkel legkorábban jövőre játszhatunk. Sőt mi több, az Annapurna leleplezett pár ígéretes együttműködést is, amelyek gyümölcsébe várhatóan csak évek múlva haraphatunk bele.

Hirdetés

Friss trailerek és játékbejelentések

  • Romantikus szerepjátékkal jelentkeztek a sólyomnevelős Falcon Age fejlesztői. A Thirsty Suitors a bevándorló hátterű fiatal nő történetét meséli el, aki egy fájdalmas szakítást követően hazatér szülővárosába, pont időben ahhoz, hogy részt vehessen a testvére esküvőjén. Jalának egyszerre kell megküzdenie a kisváros pletykás közvéleményével, konzervatív szülei elvárásaival és régi udvarlói ostromával. A játékmenet szerves részét képezi a randizás, a gördeszkázás és körökre osztott harcokban is részünk lesz. PC-re, PlayStation és Xbox konzolokra (a Game Passben debütál), valamint Switchre érkezik, de a megjelenési dátum még nem ismert. Addig is ki lehet próbálni a Steamen a demót.
  • Nem titok viszont, hogy mikor jön a Hindsight (már ráfordult a célegyenesre, augusztus 4-től csaphatunk le rá PC-n, Switchen, sőt iOS-en is), a Prune című puzzle-játék alkotóitól, akik ezúttal fejtörők helyett egy nő életének meghatározó pillanatait tárják elénk, kezdve mindjárt a születésével.
  • Vadnyugati hangulat lengi körbe (egyértelműen a környezet és a hozzá tökéletesen passzoló zene miatt) a Dinogod Studios játékát, amelyben nagyrészt egy mech pilótafülkéjében csücsülve harcolunk, a fennmaradó időben pedig a farmunkat gondozzuk. A Bounty Star: The Morose Tale of Graveyard Clem előreláthatóan 2023-ban jelenik meg a Sony és a Microsoft konzoljaira (egyenesen a Game Passbe várjuk), valamint PC-re.
  • Forever Ago címmel egy történetközpontú kalandon dolgozik a német Third Shift stúdió. Egy idős fickót irányítunk, aki lakókocsijával bejárja Észak-Amerikát és fényképekkel dokumentálja, hogy merre járt. Még nem tudni, hogy mely platformokon játszhatunk vele, sem azt, hogy mikor.
  • Úgy tűnik, megint divatba jöttek a dinoszauruszok. Ezt támasztja alá a Great Ape Games pazar látvánnyal bíró túlélőjátéka, a The Lost Wild is, amelyben a női főszereplőt belső nézetből irányítva próbáljunk épségben kikeveredni az őslényekkel teli dzsungelből. Fegyverek helyett főként olyan hasznos eszközökre támaszkodhatunk csak, mint az iránytű, a jelzőrakéta vagy a fáklya. Még nem ismert sem a megjelenés várható ideje, sem a támogatott platformok köre (leszámítva a PC-t), de mi már most felírtuk a várólistánkra.

  • Színpompás tájakon repkedünk fel és alá, miközben mindenféle állatokat gyűjtünk magunk köré. Kellemes kikapcsolódást ígérő, idegnyugtató játéknak tűnik a PC-re, PlayStaton és Xbox konzolokra (Game Pass) fejlesztett Flock: Gather Your Friends, a Hohokum alkotóinak újdonsága.

Fontos frissítések és új kiadások

  • És ha már szóba került a 2014-ben PS3-on, PS4-en és PS Vitán debütált bűbájos Hohokum, akkor jegyezzük meg, hogy most már a PC-s közönség is hozzáférhet, méghozzá a Steamen.
  • Következő játéka leleplezésére még nem áll készen az Outer Wildsot jegyző Mobius Digital, ellenben újfent megerősítette a csapat, hogy készül a Switch port. Annak érkezése előtt, szeptember 15-én ingyenes frissítést kapnak a PS5-ös és Xbox Series X|S-es verziók, így az említett konzolokon már 60 fps-sel fog futni.
  • Xbox konzolokra és Switchre is megjelenik a The Pathless.
  • Bekerül a Game Passbe a Maquette, amelyből switches kiadás is készül.
  • A Solar Ash december 6-án ellátogat a Steamre, és ugyanazon a napon elérhetővé válik a Game Pass-előfizetők számára is.
  • 4K felbontást és 60 fps-t ígérő patchet adott ki a Giant Sparrow a What Remains of Edith Finch számára. Egy PS5 vagy egy Xbox Series X (esetleg Series S) birtokában már le is ránthatjuk a frissítést, ingyen.
Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Titokzatos új projektek

  • Anélkül, hogy belementek volna a részletekbe, a Kentucky Route Zero mögött álló Cardbord Computer srácai belengették, hogy egy új játékon dolgoznak, ami mozgalmasabb és viccesebb lesz az előzőnél.
  • Megállapodott az Annapurna egy újonc amerikai stúdió, a Yarn Owl tulajdonosaival első játékuk finanszírozásáról, amelyhez bevallottan a Legend of Zelda: Link to the Pastból merítettek inspirációt.
  • Talán nem cseng teljesen ismeretlenül számotokra Keita Takahashi neve, elvégre neki lehetünk hálásak a Wattam és a Katamari Damacy miatt is. A dizájner új stúdiót alapított Uvula néven, és belevágott következő projektjébe, amely mögé gondolkodás nélkül beállt az Annapurna.
  • A Dreamfeel (If Found...) csapata is azon formációk közé tartozik, amelyek az Annapurnával való együttműködésen túl kevés konkrétumról tudtak vagy akartak beszámolni. Soron következő játékukról annyit tudni, hogy Írország fantasy változata ad majd otthont neki és kizárólag macskák szerepelnek benne.

Ha szeretnétek, itt egyben végignézhetitek az Annapurna Interactive közel háromnegyed órás bemutatóját.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)