Hirdetés

Ha érdekelnek a verekedős játékok, nézd meg, mennyi mindent jelentettek be az EVO 2023-on!

|

Órákkal ezelőtt ért véget az év legnagyobb verekedős játékos versenye, amin persze a műfaj legfontosabb fejlesztői is részt vettek.

Hirdetés

Az EVO a verekedős játékok ünnepe. Amellett, hogy a műfaj legjobb játékosai csapnak össze a legkiválóbb játékokban, egy rakat új bejelentést, trailert és infót is kapunk a fejlesztés alatt álló címekről és tartalmakról.

Az EVO 2023 is rengeteg izgalmas pillanatot tartogatott, és nem mindet köszönhettük a színpadi csatáknak. A Street Fighter 6-tól a Granblue-ig mindenről szó volt a három napos rendezvény során, alább gyűjtöttük össze a bejelentéseket.

Hirdetés

Street Fighter 6

A Capcom új verekedős címe már megjelent, és mind a kritikusok, mind a játékosok dicsérő szavakkal illették. Ami a játék további tartalmait illeti, kaptunk két izgalmas hírt: egyrészt augusztus 8-án indul egy Tini Nindzsa Teknőcök esemény, mely során egy rakat TMNT-s cuccot szedhetünk össze, másrészt bemutatkozott A.K.I., az első szezon második karaktere.

A már meglévő harcosok is fognak új szereléseket kapni, és a Capcom ki is pakolta az outfitek dizájnterveit. Sajnos a 3D-s modelleket még rejtegetik, de így már el tudjuk képzelni, hogy mire számíthatunk a jövőben.

Tekken 8

Ugyan megjelenési dátumot még mindig nem kaptunk a Bandai Namco új generációs csodagyerekéhez, de legalább trailereket igen. Bemutatkozott Raven, egy visszatérő kedvenc a Tekken 5-ből, és Azucena, egy teljesen új karakter.

Guilty Gear Strive

Sajnos az ArcSystemWorks nem jelentette be, hogy mi lesz a következő játéka, de azt igen, hogy mire készülnek a jelenlegi prémium címük harmadik évére. A Season 3 augusztus 24-én veszi kezdetét Johnny érkezésével. A Season Pass egyébként hoz magával még két extra arénát, extra színvariánsokat a meglévő és új karakterekhez, és Johnny mellett további három karaktert.

Az ArcSys egyébként nagy örömmel újságolta a világnak, hogy a Guilty Gear Strive lett az első játékuk, aminek játékosbázisa átlépte a 2,5 millió főt.

Project L

A Riot Games verekedős játékáért felelős csapat is kint volt Las Vegasban, és vitték magukkal a Project L egy korai verzióját. Kiderült, hogy a jelenlegi verzió titokzatos, negyedik karaktere nem más, mint Yasuo, így róla kaptunk is egy velősebb trailert. Yasuo bemutatója mellett egyébként egy részletes ismeretőt is végignézhettünk a Project L irányítási struktúrájának működéséről.

Utóbbi videó publikálása után a Riot egyébként frissítette a játék weboldalát is, és felkerültek rá az egyes karakterek képességei és irányítási trükkjei. Akit mélyebben érdekel a Project L, az mindenképpen nézzen rá.

Granblue Fantasy Versus Rising

Az ArcSys valaha volt talán legszebb játéka is kapott egy új trailert, és egy rakat fontos infót. Kezdésnek megjött a megjelenési dátum, ami 2023. november 30., de az előrendelések már a mai naptól leadhatóak. Az alapkiadás ára 50 euró lesz, míg a Deluxe Edition 75.

Szerencsére akinek egy vasa sincs, annak nem kell költenie a játékra: lesz egy ingyenesen játszható verzió, aminek köszönhetően négy karaktert mindenféle költség nélkül pörgethetünk. A F2P változat tökéletesen együttműködik a fizetőssel, így gond nélkül játszhatunk bárkivel, bárhogyan. Ez kiadás a karakterek számát tekintve és tartalomban korlátozott, így a négyfős felhozatal mellett például a kampányt sem vihetjük az első fejezetnél tovább.

Végezetül kiderült, hogy az ArcSys szervezni fog majd még egy bétatesztet valamikor az ősszel.

Killer Instinct

Az eredetileg Xbox One nyitócímként érkezett KI a műfaj egyik rejtett kincse. Az FG-megszállottak imádják a játékot a mai napig, és vannak játékosok a ranglétra minden szintjén, köszönhetően a limitált karakterkínálattal dolgozó, de ingyenesen elérhető alapverziónak.

Az elmúlt 5 évben a KI már nem kapott sem új karaktert, sem új frissítést, így mindenki azt hitte, hogy a játék hivatalos támogatása leállt. Aztán jött az EVO 2023 és a 10. évfordulós verseny, ami után a fejlesztők egy meglepetéssel jelentkeztek: kapni fogunk egy (potenciálisan több) új KI csomagot valamikor az év folyamán.

Hogy pontosan mi lesz a 10 éves frissítésben, még kérdéses, de ha még nem próbáltátok ki a KI-t, akkor most érdemes. Ingyen letölthető a játék az Xbox alkalmazáson keresztül.

Mortal Kombat 1

Ed Boon is megjelent az EVO-n, és hozott magával egy velősebb trailert. A Banished címmel érkezett előzetesben némi sztorimesélés mellett Reptile, Ashrah és Havik is bemutatkoztak. Sareena is belbukkant, mint választható Kameo harcos.

Új játékok

A nagy kiadók szeretik az E3 vagy a Gamescom méretű showműsorokra hagyni a prémium FG-k bejelentéseit, de azért így sem maradtunk új címek leleplezése nélkül. Első körben a Melty Blood dizájnerei futottak be az Under Night In-Birth II Sys:Celes bemutatásával. Aki szereti a gyors és pörgős animés címeket, annak érdemes lesz odafigyelnie erre.

Az SNK sem hagyta ki a bulit, akik egy új Fatal Fury játékkal jelentkeztek. A sorozat legutóbbi felvonása 1999-ben jelent meg, így hatalmas izgalom övezte a bejelentést.

A City of the Wolvesből csak néhány képkockát kaptunk, de mivel a megjelenés még valószínűleg még legalább egy teljes évvel odébb van, így ez teljesen érthető.

A tömeg remegve várt egy Marvel vs. Capcom 4-et vagy bármi hasonlót, de sajnos ez elmaradt. Talán majd legközelebb, ha a Disney végre kicsit meglazítja a szuperhősök jogait szorongató markolatát (tehát soha).

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)