Hirdetés

Ha jó kalózos játékot akarsz, itt van egy ingyen

|

A teljesen ingyenes játék 10-20 órányi tartalmat, egy hatalmas szigetvilágot kínál, tele tennivalóval és titkokkal.

Hirdetés

Ahhoz, hogy világos legyen, miért és hogyan született meg a Caribbean Legend: Sandbox, vissza kell lépnünk egy picit.

Úgy 23 évvel ezelőtt kezdődött a Sea Dogs sorozat története, aminek első két részét az orosz Akella stúdió rakta össze és a Bethesda adta ki Észak-Amerikában. A Sea Dogsnak tulajdonítják az első 3D-s kalózos szerepjáték titulusát, így egy játéktörténelmileg fontos szériáról van szó, amit ráadásul a Sid Meier's Pirates! inspirált.

A Sea Dogs 2 azért nem létezik, mert az utolsó pillanatban a Disney kinyitotta a pénztárcáját, és megkérte az érintetteket, hogy adják ki a Sea Dogs 2-t A Karib-tenger kalózai játékváltozataként. A név megváltozott, és bár a film egyes elemeit belefonták a játékba, igazából ez tényleg csak a Sea Dogs folytatása lett. A sztorinak semmi köze nem volt a filmhez (egyébként az első Sea Dogshoz sem), és bár a Fekete Gyöngy szerepelt a játékban, az nem adott hozzá túl sokat a "filmes élményhez".

Hirdetés

Ezt aztán a 2006-os Age of Pirates: Caribbean Tales követte, amit az Akella már a 1C Company és a Playlogic párosával rakott össze. A márkanév még a Bethesdánál volt, így azt nem használhatták, de igazából mind az Age of Pirates, mind az Age of Pirates 2 a Sea Dogs elemeit vitte tovább.

Innen jön az, hogy az Akella kalózjátékait ismerhetjük Sea Dogs, Corsairs és Age of Pirates neveken is. Az Age of Pirates játékok egyébként hatalmasat buktak, így a fejlesztők a modder közösséghez fordultak egy nem hivatalos Age of Pirates 2 kiegészítő összeállításával. Az Akella később úgy döntött, hogy a rajongói alkotást hivatalos folytatásként fogja kiadni, így jelent meg hát a Sea Dogs: To Each His Own 2012-ben.

Az Akella már nem létezik, és a BlackMark, a stúdió, amely ténylegesen felelt a To Each His Own tartalmaiért, munkához látott. Tőlük érkezett most a Caribbean Legend: Sandbox, ami "a Sea Dogs alapjaiból építkezik" de valójában csak egy nem hivatalos folytatás, aminek még a grafikai tálalása is a távoli múltat idézi

A Caribbean Legend: Sandbox tulajdonképpen az ingyenesen játszható verziója a Caribbean Legend című játéknak, ami a múlt héten jelent meg. A Sandboxban nincsenek benne a sztoriküldetések, és rengeteg egyéb tartalom, de az még mindig ad nekünk egy hatalmas helyszínt, rengeteg küldetést, és számtalan melót, amikkel 10-20 órát legalább elverhetünk. Ha érdekel egy retro beütésű kalózkaland, egy letöltést mindenképp megér.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)