Hirdetés

Hackertámadás érte az Insomniac Games csapatát, zsarolják a Marvel's Spider-Man 2 fejlesztőit

|

Alkalmazottak adatait és a Marvel's Woverine fájljait szerezhette meg a hackercsoport, amely kész másnak is eladni a zsákmányát, ha az Insomniac nem fizet.

Hirdetés

Ugyanaz a csoport, amelyik a közelmúltban meghackelte a világ legnagyobb könyvtárát, a számtalan felbecsülhetetlen értékű kultúrkincs mellett a Magna Cartát és a Beatles-dalszövegek eredeti kéziratait is őrző British Libraryt, most a PlayStation Studios részét képező Insomniac Gamesre vetett szemet. Állítása szerint a Rhysida értékes adatok birtokába jutott, amelyektől hajlandó megválni, amennyiben hét napon belül megkapja a nem publikus váltságdíjat.

A Cyberdaily beszámolója szerint a hackerkollektíva a zsarolással párhuzamosan licitet indított 50 bitcoin, azaz 2 millió dollár (kb. 709 millió forint) induló árról, azt ígérve, hogy amennyiben nem jut egyezségre az Insomniac Gamesszel, akkor annak a félnek adja el, aki a legnagyobb ajánlatot teszi, és csakis annak.

Hirdetés

Hogy jelezzék, nem a levegőbe beszélnek, a kiberbűnözők bemutatták bizonyítékként néhány jelenlegi és korább munkatárs személyes adatait (köztük beszkennelt útlevélképeket), a Marvel's Wolverine-hez kapcsolódó képanyagokkal, valamint olyan irattal, ami Yuri Lowenthalhoz, a Marvel's Spider-Man játékokban Peter Parkert szinkronizáló színészhez köthető.

A Eurogamer megkeresésére válaszolva a Sony közölte, hogy értesültek az Insomniac Games állítólagos meghackeléséről, az ügy kivizsgálása folyamatban van. Továbbá egyelőre nincs okuk azt feltételezni, hogy a Sony vagy a Sony Interactive Entertainment bármelyik másik divíziója érintett lenne.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)