Hirdetés

Halálos fenyegetéseket kaptak a Kojimával összefüggésbe hozott Abandoned fejlesztői

|

Egyes Silent Hill rajongók nehezen fogadták a bizonytalanságot és a konteókat.

Hirdetés

Egy komplett szappanopera zajlott le a Blue Box Game Studios első játéka, az Abandoned körül. A PlayStation 5-re bejelentett indie horrorról rengetegen hitték azt, hogy valójában egy új Silent Hill játék lesz, amely Hideo Kojima gondozásában és a Konami támogatásával valósulhat meg. Mivel a japán mester már a Metal Gear Solid V-öt is egy független címként vezette fel egy kamu stúdióval, a fanatikus rajongókat nehéz volt meggyőzni arról, hogy az Abandonedért nem ő felel, egy rakás összeesküvés-elmélet született a dologról, és még maga Kojima is rátett egy lapáttal az egészre.

Hirdetés

De botorság lenne minden felelősséget áttolni a túlbuzgó játékosokra, a Blue Box Game Studios azért a többszöri cáfolás ellenére bőven tett róla, hogy ne legyen őszinte azoknak a mosolya, akik követték az eseményeket. Halasztást halasztásra halmoztak, majd mikor végre elrajtolt volna a formabontó PS5-ös alkalmazás, ami valós időben mutatta volna be a fejlesztés alatt álló játékot, a készítők megtrollkodták az érdeklődőket és augusztusig tolták el a debütöt. Aztán mikor végre elérkezett a nagy pillanat, valójában a kitartók nem kaptak semmilyen komoly gameplay-t, csak egy már látott videót. Pár hete maguk a fejlesztők is elismerték, hogy túl korán jelentették be a játékot.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az érdeklődők csalódottsága vagy éppenséggel dühe érthető, viszont ez nem indokolja azt, amire a Blue Box Game Studios nemrég panaszkodott. A stúdió Twitteren megosztott közleménye szerint ugyanis az elmúlt hónapokban számos halálos fenyegetést kaptak, és nem csupán online, sajnos fizikailag is. A csapat szerint ráadásul ez nem csak őket érinti, hanem mindenkit a környezetükben, így kijelentették, hogy intézkedni fognak azok ellen, akik halálosan megfenyegetik őket. 

Ti mit gondoltok erről az egészről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)