Hirdetés

Halálra ítélt Windows 7?

|

A Vistához hasonlóan bukás fenyegetheti a Windows 7-et is.

Hirdetés

Érdekes felmérés látott napvilágot a közelmúltban, miszerint a multicégek rendszergazda alkalmazottainak mindössze kétharmada lát esélyt arra, hogy a Windows7-re cseréljék le már meglévő, jól bevált operációs rendszereiket, amelyek túlnyomó részt a Windows XP különböző verziói. Ez viszont egyértelműen aláaknázhatja az új Microsoft termék sikerességét.

Eddig minden tökéletesen halad a maga útján, hiszen a sokat próbált beta kliensek popularitása magas, nem beszélve az RC-ről, amelyre tapasztaltabb felhasználók is egyöntetűen azt mondják, tökéletesebb, mint az eddigi bármelyik végleges verziójú Windows volt. Így tehát látszik, hogy nincsenek előítéletek, a Windows7-re már várnak tulajdonképpen, s annak fogadtatása pozitív lehet.

Ezzel együtt még korántsem biztos, hogy a gyakorlatban is népszerű lesz: egy felmérésből, melyben közel ezer informatikai területen dolgozó szakembert faggattak, kiderült, hogy nagyjából 60 százalékuk nem tervez váltást a közeljövőben.

A megkérdezett rendszergazdák többsége tehát nem lát ésszerű okot arra, hogy lecseréljék rendszerüket, főleg nem záros határidőn belül. A leggyakoribb jövőképek 2010 végéig szólnak, tehát bő 1 éven belül tervezik az átállást, de az sem biztos – így vélekedett a megkérdezettek alig egyharmada.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)