Hirdetés

Halálra ítélték az egyik nagy játékkiadó fejesét

|

A Yoozoo alapítóját megmérgező vezetőségi tag ügyében a lehető legszigorúbb büntetést szabta ki a bíróság.

Hirdetés

Még 2020 decemberében számoltunk be arról, hogy Lin Qi, a Yoozoo Games 39 éves alapítója és ügyvezetője kevéssel kórházba szállítását követően életét vesztette. Mint utóbb bebizonyosodott, mérgezés áldozata lett, a hatóságok pedig őrizetbe vették munkatársát, a cég filmes részlegét vezető Xu Yaót, akit meg is gyanúsítottak a gyilkossággal. Yao ellen később vádat emeltek, a bíróság pedig most ítéletet hozott az ügyében.

A CBS News beszámolója alapján halálbüntetés vár Xu Yaóra, aki a bíróság szerint 2020 szeptembere és decembere között Lin Qi mellett több másik kollégájának is ártani akart, így rendezve a munkahelyi vitákat, ám ők a cégalapítóval ellentétben túlélték a mérgezést.

Hirdetés

Közvetett módon a Netflixen nemrég debütált sci-fi, A 3-test-probléma is érintett a tragédiában, Xu vezette ugyanis a Yoozoo filmes részlegét, amely megszerezte Liu Cixin Hugo-díjas A háromtest probléma című regénye és a folytatások megfilmesítési jogait. Miután több adaptációs kísérlet is kudarcba fulladt, a vállalat a Netflix streamingszolgáltatóval állapodott meg. Versenyben volt az Amazon-féle Prime Video is, ám sajtóértesülések szerint az utolsó pillanatban borult az üzlet, amikor a Kína 870. leggazdagabb vállalkozójaként számontartott Lin Qi kitalálta, hogy hozzanak létre egy vegyesvállalatot a produkció kedvéért.

A kínai sajtó úgy tudja, hogy Xu Yao nagy rajongója volt a Breaking Bad című sorozatnak, és onnan vette a mérgezés ötletét.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)