Hirdetés

Half-Life Deathmatch - rajongók adták ki a Valve hátrahagyott modját

|

A Valve anno úgy tervezte, hogy a Quake egyik népszerű modját is átemeli a Half-Life Deathmatchbe, a végül ejtett projektet viszont évekkel később a rajongók fejezték be.

Hirdetés

Bár a Valve mostanra szinte teljesen hátrahagyta a játékfejlesztést és csak a Steammel foglalkozik, ez nem volt mindig így. A rajongók ennek a letűnt kornak egy darabját állították helyre, ami ugyan nem hoz forradalmi változásokat az eredeti Half-Life multis módjába, de a játéktörténelem egy érdekes darabját képezi.

Mivel a Deathmatch nagyban merített inspirációt az eredeti Quake-ből, a játék egyik legnépszerűbb modját is át tervezte emelni a Valve. A ThreeWave nevű rajongói alkotás tette először igazán népszerűvé a később rengeteg játékban megtalálható capture the flag módot, amit az első Half-Life készítői is át akartak emelni a saját világukba. A projektet viszont végül törölték, de egy mappanév elárulta a terveiket. A stúdió történetével foglalkozó Valve News Network csapata helyrehozta a játékot, amiben a Quake mod pályáinak Half-Life környezetbe átültetett, de egyébként változatlan verziói játszhatóak.

A fenti videóban nem csak a mod történetéről mesélnek, hanem arról is, hogyan akadtak rá a fájlokra és állították helyre a folyton összeomló programot. Az immár működőképes modot pedig meg is osztották a közösséggel, csupán ezt a fájlt kell kicsomagolnotok a Half-Life Deathmatch főkönyvtárába és máris kipróbálhatjátok, milyen volt a ThreeWave Valve-féle feldolgozása.

Ti előveszitek még manapság valamelyik klasszikus multis FPS-t?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)