Hirdetés

Megszületett az ítélet a Destiny zeneszerzője és a Bungie közötti perben

|

Lezárul a 2014 óta húzódó per Marty O'Donnell zeneszerző és a Bungie között. A kirúgott zeneszerző vajon mit érdemel?

Hirdetés

Véget ért a Halo és Destiny játékok korábbi zeneszerzője, Marty O'Donnell és az ezeket a címeket fejlesztő Bungie közötti pereskedés. A bíróság döntése értelmében a fejlesztőcég jogellenesen, megfelelő indok nélkül bocsájtotta el a komponistát, valamint szintén törvénybe ütköző az is, hogy O'Donnellnek át kellett adnia vállalati részvényeit és kiesett a Bungie nyereségrészesedési tervezetéből.

O'Donnell a GamesBeat kérdésére válaszolva elmondta, örül hogy vége az egész ügynek és kész továbblépni. A zeneszerző érthetően boldog, hiszen 142 500 dollárt ítéltek neki a nyereségrészesedési programból járó elmaradt kifizetései miatt, további 95 000 dollárt kap a cég, annak elnöke Harold Ryan és közötte történt korábbi megállapodás alapján ki nem fizetett munkabér, elmaradt szabadság és jogi költségek címén. Mindezeken felül visszaszerezte 192 187,5 Bungie részvényét is. Ezeknek a részvényeknek nem ismert a pontos pénzbeli értéke (a Bungie nem nyilvánosan jegyzett részvénytársaság), de minden bizonnyal nem csak pár gombóc fagyit tudna vásárolni belőlük.

A perből kiderült a 2013-as E3-ra O'Donnell írt egy zenét Paul McCartneyval karöltve. A Destiny előadáson végül mégis egy Activision által gyártott muzsika szólalt meg. Érthető módon O'Donnell nem volt boldog emiatt. A Bungie ekkor még megpróbálta O'Donnell pártját fogni, viszont az Activision hajthatatlan volt. Mindenesetre a viszony ekkor kezdett elmérgesedni a fejlesztőcsapat és a zeneszerző között. Végül a 2013-as E3-on történt zenecsere miatt tanúsított viselkedése vezetett oda, hogy a cég elbocsátotta O'Donnellt.

A teljes ítéletet ide kattintva tudjátok elolvasni. A nyár folyamán egyébként O'Donnell több korábbi Bungie fejlesztővel együtt alapított egy új stúdiót, Highwire Games néven.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)