Hirdetés

Hamarosan a felhasználók is segíthetnek az elakadt PlayStation játékosokon

|

Kiterjesztésre kerül a Game Help, így a jövőben több játékban is segítséget kaphatunk majd.

Hirdetés

A PlayStation 5-ös konzolok megjelenésével egyidőben tette elérhetővé a Sony az úgynevezett Game Help funkciót, amivel kilépés nélkül férhettünk hozzá tippekhez és videókhoz, ha elakadtunk egy játék bizonyos szegmensében, illetve egyes trófeák megszerzésében is segítségünkre lehetett a funkció. A Game Help azonban nem minden játékkal volt "kompatibilis", elvégre a fejlesztőknek ehhez külön kellett elkészítenie az anyagokat, ám ez a jövőben némileg változni fog.

A PlayStation a minap bejelentette, még ebben az évben megérkezik a Community Game Help, ami a nevéből adódóan, a közösség számára is lehetővé teszi a segítségek és tippek könyvtárának bővítését. Mint kiderült, a konzol automatikusan rögzíti majd az anyagokat, viszont ezt előtte nekünk kell jóváhagynunk a beállításokban.

Hirdetés

Ha engedélyezzük a funkciót, a PlayStation videókat fog rögzíteni játék közben - egy bizonyos tevékenység elvégzése során - majd ezeket feltölti a Sony szervereire, ahol egy moderátor megvizsgálja, jóváhagyja, és közzéteszi az adott tartalmat a Game Helpen keresztül.

Kiválaszthatjuk egyébként a havi rögzítési limitet, illetve nem kell aggódni, amint felöltésre kerülnek a videók, automatikusan eltávolításra kerülnek a konzolunkról, a közzétételről pedig egy értesítést formájában tájékoztat majd minket a rendszer - lényegében teljesen automatikus lesz a folyamat. Értékelni is lehet majd az anyagokat, illetve ha úgy döntünk, saját felvételeinket bármikor törölhetjük.

A kékek ígérete szerint a funkció az elkövetkezendő hónapokban egy frissítés keretein belül érkezik, idővel egyre több játékra kiterjesztésre kerül majd. Jó hír továbbá, hogy mindenki használhatja majd a funkciót, nem lesz hozzá szükség PlayStation Plus előfizetésre.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)