Hirdetés

Hamarosan elrejtheted a Steamen a játékaidat, amiket sosem vállalnál fel a barátaid előtt

|

Új funkcióval tervezi bővíteni a Valve a világ legnagyobb PC-s játékáruházát.

Hirdetés

Dacára az Epic Games erőfeszítéseinek, a mai napig veszteséges Epic Games Store nem fenyegeti a Steam hegemóniáját, miként az olyan alternatív piacterek sem, mint a GOG.com, amelynek ez sosem volt a deklarált célja. Ennélfogva valószínűleg akkor sem változna a status quo, ha a Valve a következő 4-5 évben kényelmesen hátradőlne, és nem csinálna semmit a bevétel számolgatásán túl.

Csakhogy a Gabe Newellék által felépített platform nem azért tudta megőrizni pozícióját, mert vonakodott innoválni, a közösség igényeire reflektáló funkciókat bevezetni. A jelek szerint már úton van a következő újdonság, amivel előreláthatóan sokan fognak élni, ilyen vagy olyan okból.

Hirdetés

A SteamDB-t létrehozó Pavel Djundik a Twitteren/X-en osztotta meg értesüléseit, melyek szerint a Steam arra készül, hogy a játékainkra is kiterjessze az adatvédelmi beállítások azon opciójának hatókörét, amellyel jelenleg privátként jelölhetünk meg achievementeket és általunk rögzített képeket, hogy azokat mindenki, még a barátaink elől is elrejtsük. Djundik közzé is tett arról egy képet, hogy hol és hogyan lehet aktiválni ezt a funkciót.

A hír hallatán egészen kiszámítható találgatásba bocsátkozott arról a játékosközösség, hogy vajon mi szükség lehet erre. Az egyik kézenfekvő megfejtés, hogy aki kínosnak érezné, ha a steames ismerősei tudomást szereznek a nem éppen gyerekszemnek való, NSFW-játékkollekciójáról, az a funkció bevezetését követően senkitől és semmitől sem zavartatva élhetne a hobbijának. De persze akkor is előnyös lehet, ha valaki pusztán csak nem akarja világgá kürtölni, hogy nemcsak élvezi, de ki is maxolja a barátai által mélyen megvetett címeket, esetleg kínos számára, hogy az évek során felhalmozott játékai zömét még csak el sem indította soha.

Ti használnátok ezt a funkciót?

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)