Hirdetés

Hamarosan érkezhet a Red Dead Redemption felújított változata?

|

Nehány nemrégiben felbukkant információ legalábbis nagyon ezt sejteti.

Hirdetés

Szinte hihetetlen, hogy már több mint tíz év telt el, mióta a Rockstar megjelentette a vadnyugatos környezetbe ültetett nyílt világú western kalandját, ami a hetedik konzolgeneráció egyik legjobbra értékelt játéka lett. Nem is csoda, hogy a rajongók már régóta könyörögnek egy újradolgozott változatért, amit hamarosan bejelenthet a Rockstar.

A széria kedvelői főleg azután emelték fel a hangukat, miután a játék játszhatatlanná vált PS4-en és PS5-ön is, ugyanis eltávolították a Sony felhőalapú szolgáltatásának kínálatából. Ezek után a modern konzolok közül lényegében csak az Xbox Series X és S rendszerein maradt elérhető, ugyanis azok képesek emulálni az Xbox 360-as változatot.

Hirdetés

Most azonban minden jel arra mutat, hogy a Rockstar meghallotta az elkeseredett rajongói hangokat: a Red Dead Redemption (ismét) bekerült a dél-koreai játékminősítő és adminisztrációs bizottság (GRAC) adatbázisába, megtartotta az eredeti korhatárját, illetve még az is kiderült, hogy egy egyelőre nem ismert, konzolos változathoz rendelték hozzá ezt, ami azonban nem zárja ki a PC-s port lehetőségét sem.

Példának okán a Grand Theft Auto: The Trilogy - Definitive Edition tavaly szeptemberben kapott egy ugyanilyen besorolást a GRAC-tól, alig néhány nappal azelőtt, hogy a Rockstar hivatalosan is bejelentette volna a gyűjtemény felújított változatát, hetekkel a novemberi hivatalos megjelenése előtt.

A Take-Two legutóbbi pénzügyi jelentéséből egyébként kiderült, hogy a Red Dead Redemption játékok márciusra elérték a 75 millió eladott példányszámot, aminek több mint kétharmadát a széria második teszi ki adta, miután csak ezen év első három hónapjában több mint 3 millió darabot értékesítettek belőle. A franchise töretlen sikerének fényében látható, hogy a vadnyugati kalandozás iránti érdeklődés továbbra sem csillapodik, így a Red Dead Redemption felújított változata minden bizonnyal megtalálja majd a maga közönségét.

Szerintetek valóban előállhat a Rockstar a western lövöldéjének felújított változatával?

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)